– Det føles som et lite sjokk

Jamie Carragher sier Julian Wards oppsigelse kom som et lite sjokk.

Torsdag kom det store og overraskende nyheter fra Liverpool FC. Først ble det kjent at sportsdirektør Julian Ward har sagt opp jobben og slutter ved sesongslutt i mai. Det skjer kun et halvt år etter at han tok over etter Michael Edwards. 

Like etterpå kom det også frem at research-direktør Ian Graham, som er sentral i arbeidet med rekruttering, også slutter etter sesongen. Han skal ha levert sin oppsigelse for flere måneder siden. 

Tidligere Liverpool-spiller og nåværende tv-ekspert Jamie Carragher mener de to oppsigelsene sender urovekkende signaler.

– Det er ikke ideelt. De som jobber i slike roller er der ikke kun for januarvinduet, men det handler mye om sommeren også, sier han ifølge Daily Mail

Et lite sjokk

Han sier at oppsigelsen til Ward kom som en overraskelse.

– Det føles som et lite sjokk, og det gir grunn til bekymring for Liverpool for øyeblikket. Det virker å være mye som skjer bak kulissene også med tanke på eierskapet. Michael Edwards har gitt seg, og nå gjør hans erstatter Julian Ward det samme, sier scouseren.

Det spekuleres nå i om Jürgen Klopp vil få mer makt til å bestemme hvordan klubben skal operere på overgangsmarkedet, men Carragher er overbevist om at man trenger en sportsdirektør slik klubbens struktur er bygd opp i dag. 

– Noen kommer til å ta rollen, og forhåpentligvis gjør den personen det like bra som Julian Ward og Michael Edwards har gjort det, sier han.

– Jeg tror ikke det blir lett for noen å ta jobben på strak arm, og hvis denne nyheten kom overraskende på Liverpool er det ikke sikkert de har en erstatter klar allerede, sier han.

Fra før er det kjent at Fenway Sports Group har lagt Liverpool FC ut for salg, og FSG-president Mike Gordon har trukket seg tilbake fra mange av de daglige oppgavene i klubben.