– Darwin minner om Alexis Sanchez, en ung Luis Suarez eller Fernando Torres

Thierry Henry og Jamie Carragher tror Liverpool vil få mye glede av Darwin Nunez.

Tirsdag kveld kom Darwin Nunez inn som innbytter de siste 17 minuttene, og var veldig involvert i de to scoringene som til slutt gjorde at de røde vant 2-0 mot et Napoli-lag som ikke hadde tapt hele sesongen.

Det var Darwins heading som førte til Mohamed Salahs 1-0-mål, og før han 23-åringen selv satte inn 2-0 fra veldig få centimeter etter en Virgil van Dijk-heading.

– Det er veldig interessant å se Nunez. Han kommer inn og har en stor påvirkning. Han har ikke slått til for fullt. Han har ikke gjort de samme greiene som Haaland, og folk forventer mer på grunn av prislappen, men når du ser på minuttene han har vært på banen og målene han har scoret per minutt, så er tallene hans faktisk skremmende, sa Jamie Carragher i CBS Sports sin dekning av Champions League-runden på tirsdag. 

Og Carragher mente skremmende i positiv forstand. Nunez har nå spilt 743 minutter for Liverpool. Han har scoret sju mål, og har med det scoret mål hvert 106. minutt han har vært på banen for de røde.

– Han har faktisk hatt en stor påvirkning, men det er noe som ikke er helt der slik at Jürgen Klopp må bruke ham i hver eneste kamp. Han ser fortsatt etter et system der han passer skikkelig inn. Han er veldig veldig «rå»,, men jeg mener det er noe der. Jeg vil ikke spesielt, men det er noe. Du kan ikke ta øynene fra ham når du ser han spille, og jeg tror Liverpool har en skikkelig spiller der, sier Carragher videre.

Minner om Alexis, Suarez og Torres

Thierry Henry var også i studio, og sa seg enig med Jamie Carragher.

– Jeg mener at han trenger selvtillit, og selvtilliten jeg snakker om er når du er i en klubb og føler at du skal spille hele tiden, så har du litt mer ro foran mål. Siden han har et så stort ønske om å imponere og gjøre så mye – han ønsker at Liverpool-supporterne skal tenke «wow» – og noen ganger forhaster han seg. Han får ballen og gjør noe forhastet heller enn å ta kontrollere ballen og få den over på høyrefoten og avslutte rent, sier han.

Henry trakk paralleller til seg selv – og til to tidligere søramerikanere i Premier League – i Alexis Sanchez og Luis Suarez.

– Jeg har vært gjennom det. Du kommer til en klubb, er en stor signering, og du skal erstatte Sadio Mané. Det er ikke enkelt. Du gjør for mye til tider, heller enn å være kald og rolig. Han er mer en spillertype der dersom han scorer ett mål, vil flere komme. Om han er en avslutter som Robbie Fowler? Det synes jeg ikke, men det er det ikke mange som er. Men han har mål i seg. Han er en håndfull, men mer som en Alexis Sanchez eller en ung Luis Suarez.

– Du kan føle at ballen spretter bort fra ham, men når han klarer å mestre det han er god på, så kan han kontrollere det bedre. Når det skjer, så tror jeg at han vil bli vanskelig å håndtere.

Carragher spilte sammen med Fernando Torres, og mente at Darwin teknisk kunne se litt ut som Torres til tider. Torres var en strålende målscorer, men ikke alltid den beste i det oppbyggende spillet rent teknisk.