– Jeg er veldig imponert av Darwin så langt, både på og utenfor banen

Andy Robertson håper Darwin fortsetter slik han har startet – og ignorerer sammenligningene med Haaland.

Onsdag scoret Darwin Nunez sitt sjette mål i helrødt. Med det har han tangert El-Hadji Diouf på antall scoringer på 67 færre kamper, og allerede scoret flere mål enn Nicolas Anelka gjorde i helrødt.

Ser vi på hvor ofte han faktisk scorer for de røde, så er det scoring hvert 106. minutt han er på banen – noe som alltid vil være veldig gode tall. Det har også Andy Robertson merket seg.

– Han hadde sin suspensjon i tre kamper, og det lærte han av. Han har også hatt noen småskader, men antall scoringer opp mot spilletid er veldig bra. Du kan se problemene han gir motstanderen i bakrommet. Han går på gode løp, og er sterk i lufta, sier skotten til The Athletic

– Jeg synes han har funnet seg veldig godt til rette. Engelsken hans er i bedring, og utenfor banen har han slått seg til ro med familien, og det hjelper alltid, sier han. Han prøver virkelig med engelsken sin, og det må virkelig respekteres. Han stiller oss alle spørsmål og slike ting. Vi er der for å hjelpe ham, og han er en fin fyr å ha i garderoben.

Bør ignorere Haaland-snakket

At Erling Braut Haaland fikk en så eventyrlig start i Manchester City, og de er to spisser på samme alder som har kommet til de to klubbene som har vært best i engelsk fotball de siste fem årene, har gjort at de sammenlignes mye. Det ber Robertson lagkameraten om å ignorere.

– Den eneste grunnen til at de sammenlignes er at de spiller i samme posisjon og flyttet på seg i samme overgangsvindu. Det er ikke rettferdig for noen. Dersom det var motsatt, ville det ikke vært rettferdig for Haaland heller. Det er to utrolige spillere, sier Robertson.

– Vi er glade for å ha Darwin her. Han er selvsagt ung, som alle glemmer. Han finner seg til rette, men han kommer.

Mot Ajax hadde uruguayaneren én kjempemiss før pause, før han slo tilbake like etter pause med en strålende heading for 2-0.

– Han skapte mange problemer for Ajax, og de måtte hele tiden bekymre seg for ham. Målet hans var veldig bra. Han var veldig skuffet over seg selv til pause, og vi måtte fortelle ham at han ikke måtte ta det så tungt. Det var en stor miss, men store spisser slår tilbake. Han ønsket å komme seg foran mål igjen, og han gjemte seg ikke. Headingen var utrolig. Det er et veldig godt tegn at han slår tilbake slik og bare fortsetter.