– Har ikke råd til slike kamper i den posisjonen vi er i nå

Andy Robertson oppsummerer tapet på City Ground.

Liverpool tapte 1-0 i lørdagens tidligkamp mot bunnlaget Nottingham Forest og fikk en solid nedtur etter tre strake seiere i alle turneringer.

– Vi sa det etter kampene mot Rangers og Manchester City, da det gikk bra og folk sa at vi var tilbake, at vi trenger stabilitet. Det er det som har gitt oss suksess tidligere, det å hale i land resultater. Vi klarte det mot West Ham uten å være på vårt beste, og håpet å få det til igjen i dag selv om vi lå under 1-0, sier venstreback Andy Robertson til liverpoolfc.com etter kampen.

– Vi skapte sjansene, men klarte dessverre ikke finne veien til mål. Det er så frustrerende med slike kamper. Når du er i en bedre posisjon i ligaen er de lettere å svelge, men når du har tapt så mye poeng som vi har gjort allerede er det verre. Men kampene kommer tett og vi må bare gi alt vi har videre, sier Robertson.

Ikke råd til tap

Robertson er klar på at det ikke er noe nytt at Liverpool spiller kamper der det lugger litt, men at de har satt seg i en posisjon nå der det ikke er rom for feil. 

– Vi har hatt liknende kamper før, men vi har ikke råd til slike kamper i den posisjonen vi er i nå. Derfor er det en skuffet gjeng som sitter i garderoben, sier han. 

Han legger til at Nottingham Forest gjorde en god kamp foran et entusiastisk hjemmepublikum. 

Se høydepunktene fra kampen: 

– Men jeg vet ikke hvordan vi ikke scoret i dag. Det fatter jeg ikke. Vi hadde så mange sjanser, og i visste at dødballene ville være et viktig våpen. Vi manglet bare den nødvendige roen til å sette ballen i mål, sier han. 

– Historien kunne vært annerledes og vi hadde nok sjanser til å vinne kampen eller i det minste få med et poeng, men det er derfor vi er frustrerte, sier skotten.

Må slå tilbake

Venstrebacken synes laget kjempet godt selv om det manglet en del i selve spillet. 

– Det var ikke mye flyt i spillet og vi var ikke på vårt beste, men vi gravde dypt og forsøkte å skape sjanser. Det gjorde vi helt til siste sekund, men vi klarte ikke gjøre det vanskelig nok for keeperen. Men det må vi bare akseptere. Vi må gi skryt til Forest, som tok poengene og frustrerte oss, sier han.

Nå må de røde gjøre som de har gjort flere ganger denne sesongen, nemlig slå tilbake. Neste kamp er borte mot Ajax på onsdag, og i potten ligger en plass i åttedelsfinalen i Champions League. 

– Det er virkelig en stor kamp, så vi må være klare til å gi alt igjen, sier Robertson.