Fotballforbundet renvasket Henderson på onsdag. Torsdag kom boken hans ut«Måten vi håndterte den saken er det jeg angrer mest på i karrieren»

Det ville vært en ekstrem karakterbrist dersom det hadde vært noe i påstandene mot Jordan Henderson denne måneden.

Onsdag denne uken kom konklusjonen etter fotballforbundets etterforskning – og de hadde ikke funnet noen brudd på fotballforbundets disiplinærregler.

Det oppsto en opphetet krangel mellom Jordan Henderson og Arsenals midtstopper Gabriel da de to lagene møttes på Emirates Stadium 9. oktober. Flere spillere blandet seg inn, og dommer Michael Oliver tok en prat med spillere og managere. Han rapporterte det han ble fortalt at hadde skjedd.

På sosiale medier var folk raske til å bedømme kroppspråk og lese seg frem til hva som kan ha skjedd, og Liverpool-kapteinen ble beskyldt for rasisme.

Mirror melder at Gabriel beskyldte Henderson for å ha kommet med en fornærmende bemerkning, og beskyldningen skal ha kommet fordi Henderson sa et engelsk ord som ligner på en fornærmende bemerkning på portugisisk. Det var dette som skal ha fått Gabriel til å reagere på den måten han gjorde.

OPPHETET DISKUSJON: Episoden mellom Henderson og Arsenals midtstopper Gabriel fikk mye oppmerksomhet.

OPPHETET DISKUSJON: Episoden mellom Henderson og Arsenals midtstopper Gabriel fikk mye oppmerksomhet.


Seks spillere som var i nærheten av situasjonen var inne som vitner, og ingen skal ha hørt det. Situasjonen ble også gjennomgått på video fra ulike kameravinkler. Henderson har hele tiden nektet, og onsdag ble han renvasket, uten at det opprettes noen videre sak.

Ville vært en skikkelig karakterbrist

Liverpool-kapteinen har de siste årene fått en veldig stor stjerne for sitt arbeid også med utenomsportslige temaer, og har vært en lederfigur innenfor arbeidet mot diskriminering. Dersom det hadde vært hold i at Henderson skulle ha kommet med en slik kommentar, ville det vært en veldig stor karakterbrist, og lagt ryktet hans i grus.

Assistentmanager Pep Lijnders skriver i sin bok «Intensity» at kapteinen er en så god rollemodell at alle burde spørre seg selv i vanskelige situasjoner :«Hva ville Hendo gjort?»

I dag, 27. oktober, kom 32-åringen med sin egen selvbiografi, skrevet sammen med Daily Mail-journalistene Dominic King og Oliver Holt. Der har han viet flere sider til episoden mellom Luis Suarez og Patrice Evra i 2011.

«Sesongen vår ble revet i stykker, og omdømmet vårt ble skadet av kaoset som fulgte etter striden mellom Luis Suarez og Manchester Uniteds forsvarsspiller Patrice Evra på Anfield i vår 1-1-kamp mot dem 15. oktober. Luis ble beskyldt for å ha vært rasistisk mot Patrice. Detaljene er velkjente og dokumenterte, og det samme er hvilke sider som ble tatt da det pågikk. Jeg har ikke tenkt å bruke disse sidene til å bedømme noen andre individ enn meg selv for hvordan de oppførte seg gjennom denne perioden», skriver Henderson i boken.

Henderson skriver at dette er det han angrer mest på i sin karriere.

«Du vet når en spiller ender sin karriere, og blir spurt om de har noe de angrer på, eller om de kunne - ville de gå tilbake og endre noe? Vanligvis er svaret nei, men dette er annerledes. For min egen del var det mye jeg skulle ønske at jeg kunne endre med det som skjedde rundt den episoden. I hovedsak hvordan vi håndterte situasjonen i sin helhet».

NY BOK: Torsdag 27. oktober kom Jordan Hendersons selvbiografi.

NY BOK: Torsdag 27. oktober kom Jordan Hendersons selvbiografi.


– En kollektiv svikt

Han mener situasjonen ble løst helt feil den gangen.

«Som klubb håndterte vi det galt. Skikkelig galt. Jeg vil alltid angre på det. Det inkluderer min egen oppførsel, som jeg i ettertid mener handler mer om hva jeg ikke gjorde heller enn hva jeg gjorde».

«Jeg skulle ha tenkt på Patrice, og sannheten er at jeg ikke gjorde det. Jeg kunne kommet med unnskyldninger og sagt at jeg var ung og uerfaren, og gjemt meg bak andre. Men når alt kommer til alt må jeg innse mine egne feil. Jeg ble oppdratt på en god måte, og visste forskjellen mellom rett og galt»

Han omtaler det som en «kollektiv svikt.

«Det jeg angrer mest på, er da kontroversene sto på som verst og alt fokuset var på Luis som individ og oss som klubb, var at vi kun så til innsiden, da vi burde sett hvordan det var på utsiden. At vi fokuserte på oss selv var feil måte å gjøre det på, og det ble raskt åpenbart etterhvert som saken fortsatte. Resten av fotballen så på oss og lurte på hvordan vi kunne håndtere det så feil – men vi gjorde det, og etter min mening var det en kollektiv svikt».

Da Suarez fikk straffen sin, stilte Liverpool i t-skjorter til støtte for sin lagkamerat i bortekampen mot Wigan samme kveld.

«Under oppvarmingen hadde vi t-skjorter med bilde av Luis på, for å vise støtten vår. Vi ble heftig kritisert for det, med god grunn. Problemet var at vi hadde kommet sånn på defensiven at dømmekraften vår var hemmet».

T-SKJORTENE: Liverpool stilte i disse t-skjortene den desemberkvelden mot Wigan.

T-SKJORTENE: Liverpool stilte i disse t-skjortene den desemberkvelden mot Wigan.