– Jeg vet ikke om han skjønte et ord, men jeg sa jeg skulle legge en ball på hodet hans og han ville score

Andy Robertson «avtalte» 2-0 med Darwin Núñez i pausen.

– Vi er bare glade vi er videre og blant de 16 med én kamp til gode, forklarer en lettet Andy Robertson etter Amsterdam.

– Vi visste hva omstendighetene var i denne kampen, og de forsøkte å starte med tempo. Jeg synes ikke vi roet ned raskt nok, mistet for mange baller og ting som det.

Drepte hjemmehåpet på 10 minutter

Men det at mål preger kamper er en klisjé av en grunn. Hjemmelaget fikk ikke hull på Alisson og, med kjappe mål etter 42, 49 og 52 minutter avgjorde de røde.

– Det viktige var at vi ikke slapp inn, vi forble i kampen. Jeg tror de hadde en stor sjanse, men ellers klarte vi å holde det tett.

DET BLE STILLE PÅ JOHAN CRUIIJFF ARENA: Like før og etter sidebyttet, avgjorde Liverpool kampen og Champions League-avansementet.

DET BLE STILLE PÅ JOHAN CRUIIJFF ARENA: Like før og etter sidebyttet, avgjorde Liverpool kampen og Champions League-avansementet.

– Så var det kun om å få det første målet, vinne andreballene og Hendo gjorde en utrolig jobb med å finne Mo.

Avtalte med Núñez i garderoben

Skotten fikk selv sette opp det neste. Backen svingte inn hjørnesparket og Darwin Núñez gjorde opp for tidligere sjansemisbruk.

– Darwin var i pausen veldig sint på seg selv og skuffet for å ha bommet på den sjansen.

– Jeg satt ved siden av han i garderoben, og jeg vet ikke om han skjønte et ord jeg sa, men jeg sa ’jeg legger en ball på hodet ditt og du vil score, ikke noe problem’, kanskje vi trenger å si det oftere!

Neste mulighet for å avtale flere mål er Leeds United lørdag kveld.