Jürgen Klopp:– Jeg tror Darwin også ble overrasket. Hvordan kunne Firmino sentre der?!

Jürgen Klopp var veldig fornøyd med avansement i Champions League, og forklarte formasjonsendringen.

Liverpool er videre til utslagsrundene i Champions League, og skal spille åttendedelsfinale i februar og mars. Trekningen skal skje 7. november i «the House of European Football» i den sveitsiske byen Nyon.

– Vi er videre til utslagsrundene. Det vil jeg aldri ta for gitt, så det er stort. Dette hjelper, er viktig for klubben og alle. Det føles veldig godt. Utmattende, men flott, og nå har vi et par dager til å forberede oss på å møte Leeds, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter kampen.

Han fikk spørsmål om presset laget hans ble satt under i førsteomgangen mot Ajax.

– Det er normalt, for Ajax er et godt fotballag, og alltid fulle i selvtillit. Det er alltid likt, de har alltid selvtillit, for de vinner alle ligakampene sine. Du må bare tilpasse deg, og det gjorde vi, sier manageren.

– Vi hadde en tøff halvtime der Ajax satte oss under stort press og spilte veldig bra. Vi måtte forsvare oss med alt vi hadde i disse øyeblikkene, men det er greit. Det er en bortekamp i Champions League, og det er noe som kan skje.

– «Bobby» i et nøtteskall

Etter at Liverpool hadde tatt ledelsen ved Mohamed Salah, kunne Darwin Nunez satt inn 2-0 i det åpne målet. Han satte ballen i nærmeste stolpe fra veldig nært hold. Klopp tror uruguayaneren ble overrasket over at Roberto Firmino var så uegoistisk i en slik situasjon.

– Vi hadde også våre sjanser, og så scoret vi et mål som var helt eksepsjonelt. Etter det hadde vi en situasjon som viser Bobby Firmino i et nøtteskall. Hvordan kan han sentre der? Jeg tror Darwin også ble overrasket, sa Klopp og lo av situasjonen.

– Det var et flott angrep, og vi kunne ha scoret 2-0 der. 2-0 til pause hadde vært flott, men i andreomgangen fikk vi en veldig god start, scoret to mål og kontrollerte kampen derfra og inn.

Darwin fikk sin scoring etter pause, og det var tydelig at Klopp var fornøyd med ham etter den omfavnelsen han fikk da han ble tatt av banen etter timen var spilt.

– Han spilte en veldig god kamp. Han var veldig god begge veier. Hjalp til i forsvar, og spilte med stort hjerte i dag. Jeg likte det godt. Forhåpentligvis tok vi ham av banen tidlig nok!, sa Klopp, og siktet nok til hamstringskaden som holdt spissen ute mot Nottingham Forest i helgen.

Han fikk også spørsmål om formasjonen, som var en formasjon vi sjelden ser han bruke.

– Vi endret system. Vi var nødt til det, og jeg synes det ga mening. Heller en diamant enn 4-3-3. Det var nytt for guttene, men vi ønsket ikke å ha Darwin på vingen hele tiden. Vi ville ha ham mer sentralt, så vi satte det opp litt annerledes.