Spillerbørs og folkebørs etter Ajax - Liverpool 0-3Salah vil snart være Liverpools mestscorende i Europa. Mot Ajax drepte han vertenes håp og sendte Liverpool videre

Ajax prøvde tappert – men Liverpool er videre til sluttspillet i Champions League

Med knappen under kan du nå velge om du vil se Liverpool.nos spillerbørs før du gir din egen vurdering. 

Alisson Becker7

Målvakten spiller sin 200. kamp for Liverpool. Han har vært klubbens store spiller i oktober, og må umiddelbart i aksjon her, når Ajax virkelig går for det og angriper i førsteomgangen. Må mye i aksjon frem til Liverpools ledermål, er trygg og god, og gjør sakene sine bra.

Trent Alexander-Arnold6

Det er dessverre en del rusk defensivt når Ajax går ut i hundre, og når heller ikke pasningsfoten er helt innstilt tenker en at dette kan være en ny vanskelig kveld. Men du verden så viktig blokkeringen hans er i situasjonen der Ajax kommer tre mot én på 0-0 og Dusan Tadic fyrer av – selv om han neppe visste mye om den selv! Gjør en god jobb defensivt på den ene sjansen Bergwijn og Ajax skaper på slutten, når det i realiteten er avgjort.

Joe Gomez6

Virker litt stresset over det høye presset i starten. Får det tøft i duellene med fysisk sterke Brian Brobbey, og kan kanskje ikke gjøre annet enn å lage frispark ved enkelte av situasjonene. Skal ha stort pluss for å varte opp med noen langpasninger vi vanligvis ser fra makkeren hans, og for at han spiller seg opp utover.

Virgil van Dijk7

Det var ikke bare Gomez som fikk det tøft i duellene med Brobbey. Virgil virket også mer stresset enn vanlig i starten, og det er ikke ofte vi må se ham ut i full spurt allerede før fem minutter er spilt. Liverpoolforsvaret rir av stormen, selv om de har litt marginer, med seg, og de røde får det veldig mye mer komfortabelt de siste 50 minuttene. Virker lysten på å vise seg frem på sin nasjonalarena med noen offensive bidrag.

Andy Robertson8

Virker veldig påskrudd, og irritert, i åpningsminuttene når Ajax trykker på. Løfter seg i likhet med resten av lagkameratene etter halvtimen, og har flere veldig gode offensive bidrag. Spesielt før Darwins gigantsjanse, som var et klassisk Robertson-raid. Får sin målgivende etter en strålende corner på hodet til Nunez. Spiller 87 minutter.

Fabinho6

Mye har blitt sagt og skrevet om Fabinho denne høsten, og det blir vanskelig å argumentere for at brasilianeren er i form, samme hvor begeistret en vanligvis er for ham. Sjelden mye på etterskudd, feilberegner ting vi ikke er vant med å se, og virker rett og slett litt ukomfortabel der ute. Det kan også henge sammen med at diamantformasjonen er uvant. Spiller seg opp når de røde scorer og får kontroll. Erstattes av Bajcetic de siste 19.

Jordan Henderson6

Blir løpende veldig mye i mellom, i det som virker som en uvant rolle for kapteinen ute mot venstre. Men det er fra denne posisjonen han varter opp med sin målgivende, som er helt strålende med utsiden av foten! Får seg en smell etter 70 minutter og tas av banen, og vi må krysse fingrene for at han blir klar til helgen.

Mohamed Salah8

Trekker seg ned i banen og er mye involvert i starten, og er den som står frem når alt handler om Ajax. Spiller lagkameratene gode, og viser også hvor klinisk han er nå har straffer Ajax med sin flotte avslutning over målvakten i det som er hans 40. Champions League-mål, og 39. europacupmål for Liverpool. Han er nå kun ett bak Steven Gerrard... Lekker målgivende til Elliotts 3-0-mål – og han er veldig lysten på flere scoringer.

Roberto Firmino7

Starter med par veldig gode involveringer, som fremspillene til Salah og Robertson de gangene Ajax er i ubalanse og alt handler om dem. Viser hvorfor han kanskje er kjent som verdens minst egoistiske angriper, og neppe kan ha mye til målbonus, når han velger å spiller Nunez på blankt mål heller enn å avslutte selv fra god posisjon. Der ble han snytt for en assist. Gjør mye pent når kampen er avgjort.

Harvey Elliott7

Ligger ute til høyre i diamantformasjonen de røde spiller i førsteomgangen. Det er en del småpene detaljer inni mellom, men litt for ofte velger han den vanskelige løsningen, og den ser ikke ut til å fungere for et lag der det er lite flyt. Men så kommer Salahs scoring, og han løfter seg mange, mange hakk. Scorer sitt andre Champions League-mål med en fantastisk avslutning, den ene plassen han kan score!

Darwin Nunez7

Trekker mye ut med venstre i en førsteomgang der laget ikke virker å henge helt sammen. Går på mange løp og vil mye, men virker lite samkjørt med lagkameratene her. Bør så absolutt score når Firmino spiller ham på åpent mål like før pause! Heldigvis revansjerer han seg raskt etter pause med en strålende heading på corner! Seks mål så langt, og scoring hvert 105. minutt i rødt. Det er slett ikke verst for en spiller som har fått så mye kjeft! Tas av banen etter 63 minutter etter hamstringproblemene og er forhåpentligvis klar til å starte igjen mot Leeds.

Curtis Jones

Kommer inn for Darwin Nunez etter 63 minutter

James Milner

Kommer inn for kaptein Henderson da han fikk seg en smell etter 71. Er over hele banen i de 20 minuttene han er på banen, og bruker all sin rutine. Et veldig, veldig godt innhopp.

Stefan Bajcetic

Ungguttene erstatter Fabinho de siste 19 minuttene. Det var moro å se unggutten vise at han har god nok selvtillit til å prøve et langskudd!

Fabio Carvalho

Kommer inn for Elliott de siste 19 minuttene. Hadde timingen stemt bittelitt bedre hadde han fått en god avslutningsmulighet like før slutt da Firmino prøvde å tre ham gjennom.

Kostas Tsimikas

Tsimikas kommer inn for Robertson de siste tre minuttene. Går på et veldig godt raid som nesten ender i en stor sjanse.

Jürgen Klopp7

Manageren har mange skadde og halvfriske spillere, og Liverpool gjør tross alt jobben og vinner en tøff bortekamp. Har endelig litt marginer som ikke kommer bakpå etter første halvtimen (det var på tide marginene gikk den veien!), og den diamantformasjonen så ikke helt bra ut – før Liverpool heldigvis scoret først, og det rant inn!