30.07.22 CSHLiverpool - Manchester City3190'

Status

Utlånt til Hull City resten av 2023/24-sesongen

Fabio Carvalho er av østtimoresisk opphav. Han ble født i Lisboa og startet sin karriere i Benfica, der han spilte fra han var åtte til han ble elleve år. Da flyttet familien til England. Der spilte han først for Balham FC.

Etter tre år i Balham, fikk han spørsmål om å komme på prøvespill i Fulham. Han imponerte da han scoret to mål og leverte tre målgivende i en kamp mot Tottenham. Tottenham ledet 3-0, men Carvalho og Fulham snudde og vant 5-3. Han sluttet seg til Fulhams akademi i 2014. Der gikk han gradene gjennom akademiet.

Han har representert England på U16- og U18-nivå, noe han kvalifiserer til med sitt dobbelt statsborgerskap som følge av å ha flyttet tidlig og bodd lenge på balløya. Han regnes som en av de mest lovende talentene i England. Hans doble statsborgerskap gjør at han regnes som «homegrown».

Som 15-åring spilte han seg inn på Fulhams U18-lag, og scoret hat-trick i hans første start da Reading U18 ble slått 4-0 i februar 2018. To år senere vant han prisen for klubbens beste unge spiller. Debuten for førstelaget kom kort tid etter at han fylte 18 år, da han fikk spille de siste 12 minuttene i en Ligacup-kamp mot Sheffield Wednesday.

Det øverste nivået i England skremmer ikke Carvalho – i hans første fulle Premier League-kamp mot Southampton i mai 2021 scoret han mål. Da var han 18 år.

Carvalho er allsidig. Han kan brukes sentralt som offensiv midtbane, men kan også brukes på begge vingene.

Fikk sin Liverpool-debut helt på tampen av Community Shield-oppgjøret mot Manchester City, og var med i oppbyggingen til 3–1-målet som Darwin Nunez satte i kassa. Scoret sitt første mål for Anfield-klubben da han satte inn Liverpools åttende mål i 9-0 seieren over Bournemouth den 27. august 2022. En seier som var en tangering av Premier League-rekorden.

Etter at han senket Newcastle United 8 (!) minutter på overtid i Premier League sent i august, ble det langt mellom lyspunktene. Han fikk kun åtte minutter på banen i ligaen etter nyttår.

I håp om mer spilletid gikk Carvalho til RB Leipzig før 2023/24-sesongen, men det gikk ikke som planlagt og han returnerte til Liverpool i januarvinduet.

Siden ble han lånt ut til Hull City, hvor han skal tilbringe resten av 2023/24-sesongen

Skadehistorikk

21. januar

Var ikke i kamptroppene mot Chelsea og Brighton fordi han hadde fått en liten smell. Var tilbake i full trening den 2. februar.

3. september

Fikk en kraftig lårhøne i kampen mot Everton på Goodison, og måtte byttes ut til pause. Var tilbake i full trening en drøy uke senere, den 11. september.