– Vi er fortsatt Liverpool, et dominerende fotballag

Liverpool har vært for enkle å spille seg gjennom denne sesongen.

Denne sesongen har Liverpool sluppet inn tolv mål i Premier League, ett i Community Shield, og seks i Champions League. 19 baklengsmål på tretten kamper har det blitt så langt.

De røde har heller ikke fått resultatene de skulle ønske, og lag har hatt større tro på at de skal få med seg noe fra kampene mot de røde.

– Lag tenker at de har større sjanser mot oss, for vi har sett sårbare ut til tider, og slik er det. Dersom du har vunnet dine siste ti kamper, kommer ikke motstanderen og tenker at de skal lykkes. Det er en normal situasjon, men det er opp til oss å endre det, stenge rommene og lukke den døren igjen, sier Jürgen Klopp i et intervju med Sky Sports i oppbyggingen til søndagens storkamp. 

Spesielt kontringer har vært en suksessoppskrift mot Liverpool.

– Du kan ikke forberede deg på alt. Dersom du er i oppbyggingsfasen, så åpner alt seg opp på banen. Det er derfor vi bør holde ballen, siden du da er på ditt mest sårbare. Vi kan ikke endre på det. Vi er fortsatt Liverpool, et dominerende fotballag, sier manageren.

– Den tøffeste kampen i fotballen

Søndag kommer City til Anfield. City er den soleklart største favoritten til å vinne ligagullet denne sesongen, mens de røde har en tøff kamp for å klare topp fire, slik sesongstarten har gått. De røde er seks poeng bak Chelsea som har like mange kamper spilt, og 13 poeng bak Tottenham på tredjeplass, med to kamper til gode.

– Statistikken vår mot City har aldri vi aldri tenkt på. Jeg visste ikke at vi var ubeseiret i våre siste fire kamper mot dem, og tenker ikke på det, sier Klopp før møtet med City.

– Vi har aldri trodd at vi har visst hvordan en kamp mot City skal gå. Vi vet at det er den tøffeste kampen du kan spille i fotball, men jeg liker alltid å forberede spillerne inn mot den. Det finnes ingen garantier, men det er en mulighet, og det må være nok.

Han fikk spørsmål om hvilken betydning tre poeng på søndag ville hatt for laget hans.

– Det ville hjulpet. Med tanke på poeng kan vi ikke velge og vrake hvilke motstandere vi skal ta poeng mot. Vi har allerede tapt for mange, så vi må sørge for at vi tar noen poeng. Det ville gjort en stor forskjell, på den beste mulige måten. Vi vet at det er vil bli vanskelig, men det er ikke noe problem. Vi har Anfield bak oss, og forhåpentligvis kan vi bruke det, sier han.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.