Dette skal til for at Liverpool går videre som gruppevinner

Det er allerede klart at Napoli og Liverpool skal spille åttendedelsfinale.

Liverpool fikk en fryktelig tøff start i gruppespillet i Champions League, da de leverte det Jürgen Klopp har omtalt som lagets svakeste kamp under ham, og tapte 4-1 i Napoli.

Siden den gang har Liverpool vunnet fire av fire, og Napoli har gjort det samme, så før siste gruppespillskamp på tirsdag om seks dager, er status at både Jürgen Klopp og Luciano Spallettis lag er videre.

Napoli blir sett på som gedigne favoritter til å vinne gruppen slik de har prestert så langt, men helt avgjort er det ikke. Tirsdag møtes lagene på Anfield.

Det blir spennende å se hvordan begge lag angriper kampen i neste uke. Napoli topper Serie A, og har en knalltøff bortekamp mot Atalanta helgen etter. Liverpool har det samme, og skal til London for å møte Tottenham.

Innbyrdes før målforskjell

Som forventet slo Napoli Rangers komfortabelt tirsdag kveld, i en kamp der norske Leo Østigard scoret kampens tredje mål. Hadde italienerne nøyd seg med å score et mål og to mindre kunne vi sett på flere mulige scenario – men det slipper vi nå.

SCORET: Leo Ostigard scoret i Napolis 3-0-seier.

SCORET: Leo Ostigard scoret i Napolis 3-0-seier.

Napoli har scoret 20 mål i årets Champions League – det er flest av alle. De har kun fire innslupne mål. Utenom Napoli er det kun Bayern München (16) som har flere scoringer enn Liverpools 15 scoringer. De røde slapp inn fire i sin første gruppespillskamp, og har seks baklengs totalt. Napoli har 16 plussmål, og Liverpool har 9. Men i Champions League-gruppespillet er det altså innbyrdes som teller først.

Det betyr at Liverpool vil vinne gruppen dersom de slår Napoli med fire mål eller flere på Anfield på tirsdag. Skulle det bli tremålsseier og utligning av Napoli på innbyrdes, vil det gå på den totale målforskjellen, og der kommer Napoli best ut.

Blir det ikke firemålsseier, vil Klopps lag gå inn i trekningen av åttendedelsfinalene mandag 7. november som gruppetoer.

Potensielle motstandere

Slik er status i de ulike gruppene:

Gruppe A: Liverpools gruppe. Kan ikke møte Napoli før tidligst i en kvartfinale.

Gruppe B: Club Brugge eller Porto - ett poeng skiller lagene før runden i neste uke.

Gruppe C: Bayern München er gruppevinner, Inter gruppetoer.

Gruppe D: Sporting Lisboa, Eintracht Frankfurt eller Marseille fra denne gruppen. Dette er den åpneste gruppen, og Tottenham leder før siste gruppespillskamp, men det skiller kun to poeng fra første til fjerdeplass og alt kan skje. LFC kan ikke trekke engelsk motstand før i kvartfinalen.

Gruppe E: Chelsea er gruppevinner i gruppe E og ikke mulig motstander. Kan få AC Milan eller RB Salzburg dersom de røde vinner gruppen.

Gruppe F: Real Madrid eller RB Leipzig - ett poeng skiller før kampene i neste uke.

Gruppe G: Manchester City er gruppevinner i gruppe G og ikke en mulig motstander. Borussia Dortmund er videre som gruppetoer.

Gruppe H: Paris Saint-Germain eller Benfica. Lagene ligger likt før kampene i neste uke.