Gode resultater for Liverpools representanter - men kun fire fikk spilletid i første runde

Det var kun fire av sju Liverpool-spillere som fikk være på banen i den første runden av gruppespillet i VM.

Liverpool er en av toppklubbene som har færrest representanter i årets VM-sluttspill. Totalt er det bare sju i tallet, mens 20 spillere i førstelagstroppen nå har ferie. 

Nå er første runde av gruppespillet i VM ferdigspilt, og den andre runden såvidt i gang. Av de sju representantene Liverpool har i VM var det kun fire som fikk spilletid. De røde som spilte kan skryte av å ha levert solide prestasjoner, og samtlige røde er ubeseiret etter den første runden og ligger godt an til å gå videre. 

Tre VM-debutanter

Virgil van Dijk var først ut av de røde da han ledet Nederland som kaptein på mesterskapets andre dag. Det var van Dijks offisielle mesterskapsdebut, og det endte med en trygg og god 2-0-seier over Senegal, og 31-åringen og de oransje lagkameratene hans kan ta seg videre til åttedelsfinalen tidlig om de slår Ecuador fredag ettermiddag. 

Deretter var det Ibrahima Konaté sin tur til å få sin VM-debut. Frankrike fikk en kalddusj da Australia tok ledelsen tidlig, men til slutt var det de regjerende mesterne som kunne smile etter en trygg forestilling. Til slutt vant de 4-1. 

Torsdag ble Darwin Nunez den tredje Liverpool-spilleren til å få sin VM-debut dette mesterskapet. Han var aktiv og god da Uruguay sin kamp mot Sør-Korea endte uten scoringer. 

Den fjerde røde til å få spilletid i første runde ble Alisson. Han fikk en veldig rolig dag på jobben da Brasil enkelt slo Serbia 2-0. 

Fabinho satt på benken i hele den kampen, og det samme gjorde Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold da England slo Iran 6-2 i den første runden. De tre håper nok å få spilletid senere i gruppespillet, og sjansene for det øker dersom lagene kan sikre avansementet allerede etter den andre kampen.

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.