Rigobert Songs Kamerun måtte se seg slått av Shaqiri og Sveits

Den tidligere Liverpool-spilleren leder Kamerun som manager i sitt første VM.

SVEITS - KAMERUN 1-0 (0-0): Rigobert Song ble aldri en sportslig suksess i løpet av sine 18 måneder på Anfield under Gerard Houlliers ledelse, men det er likevel mange som husker den karismatiske forsvarsspilleren. Totalt ble det bare 38 kamper i rødt etter overgangen fra Salernitana, og under halvparten av de kampene endte med seier. 

På landslaget Kamerun var forsvarsspilleren en mye viktigere spiller. Totalt spilte han 137 kamper med flagget på brystet. Hans første opptreden i et verdensmesterskap kom allerede i USA i 1994, før Song hadde rukket å fylle 18 år. Det skulle bli ytterligere tre mesterskap med Kamerun før han la opp som fotballspiller. 

Nå er han tilbake i VM for sitt kjære land, denne gangen som manager. Song fikk jobben i februar i år, og det første han gjorde som landslagssjef var å slå ut Algerie i den avgjørende VM-kvalifiseringsduellen i Afrika. 

Torsdag var han på plass på sidelinjen da laget spilte sin første kamp i årets mesterskap. Motstander var Sveits, med tidligere Liverpool-spiller Xherdan Shaqiri på laget. Også han er nå oppe i fire VM-sluttspill, og han spilte en avgjørende rolle da han serverte Breel Embolo på det som skulle bli kampens eneste mål.

Song sitt Kamerun slet med å skape sjanser, og skal med dagens 1-0-tap få det tøft med å komme videre til sluttspillet. De neste motstanderne er nemlig Serbia og Brasil.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.