Det ligger an til å bli en voldsom kamp om Englands midtbaneduo

Det er ikke utenkelig at Declan Rice og Jude Bellingham kan havne i samme klubb neste sommer.

Det virker nesten å være bestemt allerede at både Jude Bellingham og Declan Rice kommer til å finne seg nye klubber neste sommer, og Matt Law i The Telegraph skriver at det ikke er utenkelig at den engelske midtbaneduoen kommer til å havne i samme klubb. 

Rice og Bellingham har så god kjemi på landslaget at det kan lokke en av de interesserte klubbene til å punge ut for å sikre seg begge to. Men da sitter man igjen med spørsmålet: hvem har råd til å legge ut om lag 200 millioner pund for å styrke midtbanen sommeren 2023?

At Liverpool er interessert i Bellingham er det ingen som helst tvil om, og de siste ukene har de røde blitt nevnt flere ganger også i forbindelse med West Hams Rice. Men konkurransen er som kjent hard, og Liverpool må kjempe mot noen av de rikeste klubbene i verden om de skal sikre seg signaturen til de to spillerne. 

Rice sin pris har gått ned

The Telegraph skriver at Liverpool, Real Madrid, Chelsea, Manchester City og Manchester United er klubbene som står i kø for å sikre seg de to spillerne. 

Videre melder de at Borussia Dortmund kommer til å kreve minst 100 millioner pund for sin 19 år gamle juvel, mens West Ham kan være i ferd med å innse at de ikke kan komme med like skarpe krav når de skal selge Rice. 23-åringens kontrakt går ut sommeren 2024, og prislappen skal derfor ikke være på mer enn 70 millioner pund. Rice skal ikke ha noen interesse av å forlenge kontrakten.

Skulle en klubb klare å sikre seg begge disse spillerne, vil de ha sørget for å ha en solid midtbane minst ti år frem i tid. 

– Vi har spilt sammen noen ganger nå. Jeg sa til ham i spillertunnelen at nå er det hans tur til å skinne. Min jobb er å ligge dypere og vinne ballen og sørge for at han får gjort det han er god til. Jeg kjenner min rolle i dette laget. Jeg skal ligge foran foran forsvarsfireren som et beskyttende ledd, vinne ballen og spille den videre, sa Rice etter 6-2-seieren over Iran på mandag. 

Når det gjelder Bellingham, peker Law i The Telegraph på noe av det samme som Jan Åge Fjørtoft gjorde på Twitter tidligere denne uken. 19-åringen og hans team er ikke nødvendigvis like åpne som Erling Braut Haaland for å gå til en av de statseide klubbene, og både sportsdirektør Sebastian Kehl og direktør Hans-Joachim Watzke i Dortmund har et veldig godt forhold til Jürgen Klopp.