– Alle som prøver å få ligacupen til å fremstå liten, kan dra et visst sted

At Pep Lijnders er begeistret for ligacupen vil være en underdrivelse.

Når Liverpool skal spille ligacup, er det ofte Pep Lijnders som tar seg av pressekonferansene før kampene. Slik blir det trolig også før fjerderundeoppgjøret med Manchester City 22. desember, når de røde skal til Etihad Stadium for sin første kamp etter VM.

– Alle som prøver å få ligacupen til å fremstå som liten, kan dra et visst sted, sier assistentmanageren i et intervju med The Anfield Wrap. 

– Jeg så alle på tribunen på Wembley, jeg så det skje – cupen er så stor som du gjør den til, sier han videre.

– Utlån er ikke eneste løsning

Liverpool har 17 spillere på utlån denne sesongen, men det er også en rekke unggutter i og rundt stallen på AXA Training Centre. Jürgen Klopps assistent er uenig med de som sier at ungguttene bare må sendes ut på lån.

– Det er mange her i verden som ser på unge spillere som et problem, og sier at de må dra ut på lån, og at de trenger erfaring. Det driter jeg i – dersom en spiller er god nok når han er 17 eller 18 år er han god nok, sier han.

– De trenger de riktige spillerne rundt seg. Jobber du for Liverpool Football Club, så er det større, og du må se på det på kort sikt, og skape spillere – derfor vil jeg alltid kjempe for dem, og jeg tror at vi vil vinne flere kamper med dem.