– Guttene skal slippe å høre stemmene våre på en stund

Liverpool-spillerne som ikke skal spille i VM får noen etterlengtede ferieuker før treningsleiren i Dubai i desember.

Den 4. desember setter Liverpool-troppen kursen mot Dubai, hvor de vil være på treningsleir i tolv dager. Oppholdet inkluderer to treningskamper i Dubai Super Cup, hvor de røde spiller mot Lyon søndag 11. desember og AC Milan på treningsleirens siste dag, fredag 16. desember. Frem til avreise til Dubai vil spillerne få noen etterlengtede ferieuker.

– De siste årene har vært utrolig harde for våre spillere. De har spilt kamper nesten hver tredje dag. Det har vært lange perioder med prestasjoner på høyt nivå. Dette er mentalt slitsomt. Nå har vi sjansen til å gi spillerne noen uker hvor de ikke trenger å forberede seg til kamp, og hvor de slipper å høre stemmene våre på en stund. De slipper å høre at vi roper til dem at de skal gi mer. Nå kan de gå til sengs vel vitende om at det ikke er noen intens treningsøkt neste dag, bare en middag med familie og venner. Det vil ta dem ut av deres daglige rutiner, og gi dem en fint avbrekk, sier Pep Lijnders til Liverpoolfc.com.

Assistentmanageren mener dette er en god oppskrift på hvordan spillerne skal få ladet batteriene, slik at de er friske og opplagte når de melder seg til tjeneste i Dubai foran andre halvdel av sesongen.

– Vi har fortsatt de samme målene om å skape spesielle kamper og minner sammen. Det er fortsatt mye å spille for. Vi vet vi ikke har vært gode nok så langt denne sesongen, men vi kommer ikke til å gi opp. Troppen våre er full av spillere som ønsker å ta ett steg opp. Spillere som tar ansvar, slår han fast.

Lijnders tror treningsleiren i Dubai kan være nyttig på mange vis. Han mener treningsleiren vil bidra til en mer sammensveiset tropp, profesjonalitet også utenfor banen, og at det vil gjøre godt for lagånden. Staben vil få jobbet effektivt mot klubbens mål, og man vil få god tid til å trene.

– Vi får god tid til å trene laget på spesifikke ting. Vi skal legge grunnlaget for andre halvdel av sesongen. Vi vant cupene i fjor takket være hardt arbeid. Uten hardt arbeid vil vi ikke oppnå noe.

Nederlenderen vektlegger at spillerne trenger tid til restitusjon etter lange perioder hvor de har kjempet om trofeer.

– Jeg skulle ønsket at vi kunne ha gitt dem mer ferie i sommer, men vi begynte sesongen allerede med Community Shield. Treningsleirene våre i Østerrike og Singapore var gode. Vi jobbet hardt og utviklet oss. Jeg ser frem til denne treningsleiren i Dubai. Alt er lagt til rette for oss. Vi må bare klare å gi laget fornyet energi. 

– For spillerne som er involvert i VM blir det en ekstrem sesong. I tillegg til VM skal de spille hver tredje dag i verdens mest intense liga, skal ut i utslagsrundene i Champions League og kjempe i de nasjonale cupene. Vi krever mye av dem, og kommer til å kreve enda mer. Da vil den sportslige suksessen komme som en følge av det.

Diaz og Jota blir med

På spørsmål om den langtidsskadede duoen Luis Diaz og Diogo Jota kommer til å reise til Dubai sammen med resten av troppen svarer Lijnders at Diaz definitivt vil gjøre det.

– Luiz vil definitivt det, om alt går etter planen. Vi gleder oss til å ha ham tilbake. Han er en spiller som smiler når han har ballen i beina. Diogo vil også være med, for å fortsette rehabiliteringen. Treningsforholdene er veldig gode i Dubai, også med tanke på rehabilteringstrening. Forandring fryder når du jobber deg tilbake fra en langvarig skade, slår nederlenderen fast.

Assistentmanageren fikk også spørsmål om hvor viktige treningskampene mot Lyon og AC Milan blir. Kampene er en del av turneringen Dubai Super Cup, hvor også Arsenal er med. Men The Gunners skal ikke møte Liverpool. I et merkelig turneringsformat skal det være straffespark-konkurranse etter alle fire kampene i turneringen. Det gis tre poeng for seier, to poeng for uavgjort og ett tilleggspoeng for vunnet straffespark-konkurranse.

– Kampene gir oss lærdom, og binder oss sammen. De gjør oss til et kollektiv. Vi vil prøve å bruke de to kampene til å vise sult og samhold, for vi vet vi må prestere bedre enn vi har gjort i høst.

Tanken bak en treningsleir i Dubai i desember er også at det er nært Qatar, slik at de sju Liverpool-spillerne som deltar i VM kan slutte seg til treningsleiren så raskt som mulig når turneringen er over for deres del.

– Vi var på jakt etter en kombinasjon av kvalitetsbaner, god infrastruktur og et sted hvor vi kunne skape en god stemning og samhold i laget. Vi finner alt dette i Dubai. Det vil være varmt, noe som kan skape litt vanskeligheter under treningene, men det blir ikke ille med tanke på at vi forbereder oss til de tøffe månedene vi har foran oss.