Treningskamper der gode straffeskyttere gir ekstrapoeng

Liverpool reiser på treningsleir i Dubai mens VM spilles i Qatar. Nå har Anfield-klubben bekreftet hvilke treningskamper de skal spille under oppholdet i Midt-Østen.

Liverpool FC bekrefter at klubben skal spille treningskamper mot Lyon og AC Milan under sin treningsleir i Dubai desember.

Spillerne som ikke skal delta i VM vil tilbringe tolv dager i De Forente Arabiske Emirater. Spillerne som deltar i VM vil slutte seg til Liverpool-troppen i Dubai etter hvert som deres nasjoner er ferdige med sitt VM-sluttspill.

Jürgen Klopps menn spiller treningskamp mot franske Lyon klokken 15.00 søndag 11. desember, før de møter de regjerende Serie A-mestrene AC Milan klokken 16.30 fredag 16. desember. Disse kampene inngår i en turnering som har fått navnet Dubai Super Cup. Arsenal vil også delta i turneringen, men skal ikke spille mot Liverpool.

Kampene vil spilles på Al-Maktoum Stadium, som har en kapasitet på 15 000 tilskuere. Begge Liverpools kamper vil bli sendt direkte på LFCTV GO.

Straffespark-konkurranser

I det noe merkelige turneringsformatet vil det totalt bli spilt fire kamper, altså skal hvert lag i aksjon to ganger. Etter hver kamp blir det arrangert en straffespark-konkurranse, uansett utfall av kampen.

Lagene vil få tre poeng for seier, to poeng for uavgjort og ett poeng dersom de vinner straffespark-konkurransen. 

Laget som sanker flest poeng i løpet av turneringen vil kåres som vinner av Dubai Super Cup.

Kampoppsettet

8. desember: Arsenal - Lyon
11. desember: Liverpool - Lyon
13. desember: Arsenal - AC Milan
16. desember: Liverpool - AC Milan

Tidligere møter

Liverpool har spilt fire offisielle kamper mot AC Milan. De røde vant Champions League-finalen mot Serie A-klubben i 2005, og tapte deretter finalen i samme turnering i Aten to år senere. Jürgen Klopps menn vant begge kampene mot italienerne i gruppespillet i Champions League forrige sesong. Liverpool har også vunne tre treningskamper mot Milano-klubben.

Anfield-klubben har silt to offisielle kamper mot Lyon. Det ble uavgjort i Frankrike i gruppespillet i Champions League i 2009, mens en scoring i siste minutt avgjorde kampen på Anfield til franskmennenes fordel. Det siste møtet mellom klubbene var en treningskamp i Geneve i 2019 som Liverpool vant 2-1. 

Tre uker fri

Liverpool-spillerne vil nå først få noen friuker, før de flyr til Dubai den 4. desember, melder The Athletic.

Spillerne har fått utdelt individuelle treningsprogram som de skal følge i disse friukene.

The Athletic opplyser at valget falt på Dubai som sted for treningsleiren på grunn av fasilitetene og klimaet, samt nærheten til Qatar, som bare er en times flytur unna. 

– Det er så viktig å komme raskt i gang igjen etter VM, og oppholdet i Dubai vil legge grunnlaget for dette, uttalte assistent-manager Pep Lijnders nylig.

Klopp vil ha fordelen av å kunne jobbe med mange av sine sterkeste kort i Dubai. Roberto Firmino ble utelatt fra Brasil-troppen, noe som betyr at Darwin Nunez er den eneste angrepsspilleren til Liverpool som skal delta i VM. Mohamed Salahs Egypt og Luis Diaz sitt Colombia kom ikke til VM denne gangen, mens Diogo Jota ikke kom med i VM-troppen på grunn av en leggskade. Diaz har også vært skadet, men har begynt å løpe igjen etter sine kneproblemer. Jota vil fortsette med sitt rehabiliteringsprogram inn i det nye året.

Liverpool-troppen flyr hjem fra Dubai etter den siste kampen, den 16. desember. De røde møter Manchester City i fjerde runde i ligacupen på Etihad torsdag 22. desember, altså seks dager senere.