Store kompensasjoner tildeles klubbene

Liverpool vil få utbetalt høye summer for å sende spillerne sine til Qatar.

Det er en liten uke til flere av Liverpools spillere skal i aksjon for sine landslag i VM. Til vanlig blir slike mesterskap holdt på sommeren, etter klubbsesongen er over, men slik blir det ikke i 2022-versjonen.

Det kan gi problemer med utmattelse, skader og smårusk inn mot den andre halvdelen av sesongen. Ifølge Liverpool Echo skal FIFA kompensere for eventuelle problemer klubber vil møte på, slik de har gjort ved tidligere mesterskap.

– Lag som har spillere som skal representere landet sitt vil tjene $10 000 per dag så lenge de er borte fra klubbene sine, skriver avisen mandag kveld.

FERIE: Jürgen Klopp og Pepjin Ljinders kommer til å følge nøye med på spillerne sine under mesterskapet.

FERIE: Jürgen Klopp og Pepjin Ljinders kommer til å følge nøye med på spillerne sine under mesterskapet.

Mottar penger for Mane og Minamino

Liverpool Echo skriver videre at utbetalingene vil komme gjennom FIFAs Club Benefits-programmet, som er et styrende organ med et mål om å annerkjenne klubbenes bidrag til turneringen.

– Totalt har 209 millioner dollar blitt dedikert til dette. Det ble gitt ut penger til over 400 klubber fordel på 63 nasjoner ved forrige verdensmesterskap, skriver avisen videre.

Det er vanskelig å si hvor mye totalbeløpet vil bli på ved dette spesielle mesterskapet.

– 38 engelske klubber tjente totalt 37 406 940 dollar for mesterskapet i Russland for fire år siden. Liverpool fikk da 2 585 205 dollar.

Liverpool også vil få utbetalt summer for blant annet Sadio Mane og Takumi Minamino, selv om duoen meldte overgang til Bayern München og Monaco i sommer. Det samme gjelder for Darwin Nunez, men motsatt vei. Benfica vil få pengene for uruguyanerens deltakelse.

– FIFA har sagt at kompensasjonen vil bli utbetalt til alle klubber som en spiller har spilt for i de to årene før VM, skriver Liverpool Echo.

Avisen estimerer at at de røde kan tjene mellom 1.3 og 2 millioner pund. Beløpet vil bli fastsatt i forhold til hvor langt Liverpools spillere kommer i mesterskapet.