Skattelette gir mer penger i lomma på Premier League-spillerne

For enkeltspillere i Premier League er det snakk om over en million pund i skattelette.

I 2019/20-sesongen bidro Premier League-spillerne med til sammen 1,4 milliarder pund i skatt, men med nye skattegrep fra regjeringen vil det reduseres beløpet bli redusert med 70 millioner pund, skriver The Times

Den høyeste skattesatsen reduseres fra 45 til 40 prosent, og endringer i folketrygden bidrar også til at de med høy inntjening slipper unna med mindre skatt. 

En Premier League-spiller tjener i snitt 4 millioner pund i året, eller litt over 75.000 pund i uken. I snitt vil nettoinntekten til Premier League-spillerne øke med 240.000 pund med de nye skattesatsene, skriver avisen.

Kan bli mer lukrativt

The Times bruker Cristiano Ronaldo som eksempel på en som vil sitte igjen med et saftig beløp penger med de nye reglene. Han tjener 400.000 pund i uken og vil få en nettoinntekt på 1,3 millioner pund mer enn han gjør i dag med de nye skattereglene. 

Mohamed Salah vil med sin lønn på 350.000 pund i uken også få et betydelig skattelette.

Eksperter tror de nye reglene vil gjøre Premier League enda mer lukrativ enn før for spillerne. Ligaen er fra før den i verden der det betales ut mest lønn, men frem til nå har de ligget omtrent likt med andre europeiske toppligaer når det gjelder skattenivå. 

Saif Rubie følger det internasjonale overgangsmarkedet nøye, og han tror dette kan gi Premier League enda en fordel i kampen om de beste spillerne.

– Premier League er verdens rikeste liga, og den vil nå bli enda mer attraktiv takket være denne endringen i skatteregler, sier han til The Times.