– Dette er en turnering som kan gi oss et løft

Pep Lijnders elsker cupturneringer, og forrige sesongs triumf i ligacupen ga mersmak.

– Vi vet at det vi har levert så langt ikke har representert vår stil og at vi ikke har klart å prestere bra nok på et stabilt nivå. Samtidig vet vi at dette er en turnering som kan gi oss et løft, fordi det er semifinale i januar og finale i februar eller mars. Det kan man bruke som et springbrett for resten av sesongen, sier assistentmanager Pep Lijnders i et intervju med liverpoolfc.com.

Han mener det er flere positive sider ved ligacupen. 

– Det handler også om å utvikle laget. Du trenger finaler, vanskelige kamper og utslagsrunder. Derfor liker jeg cupturneringer best, fordi det representerer fortiden, der et lag fra League Two eller League One kan slå ut et lag fra Championship eller Premier League. Alt kan skje, sier han.

– Hvis du får smaken på å vinne trofeer og ønsker mer, som vi gjør her i Liverpool, trenger du sulten og fighten til å gå for cuptriumfene. Minnene vi skapte forrige sesong var utrolige, legger han til.

Gode minner

I likhet med Jürgen Klopp og Jordan Henderson trekker Lijnders frem veien til finalen som et like godt minne som selve finalen i forrige sesong. 

– Veien til finalen var fantastisk. For eksempel da vi lå under 3-1 hjemme mot Leicester. Jeg kan fremdeles se for meg Jota løpe av gårde etter det avgjørende straffesparket. Vi fikk enorm støtte fra stadion. Det å ligge under 3-1 er aldri lett, men når stadion er sånn hjelper det, sier han.

I semifinalen ventet Arsenal, og Liverpool fikk en vanskelig jobb etter 0-0 på Anfield i det første oppgjøret. 

– Men på Emirates var det Diogo Jota-showet, sier Lijnders. 

– Og så kom finalen, og hva skal man si om den? Det kunne ha vært 5-5. Det å spille en finale foran et Wembley der halvparten var kledd i rødt, gjør meg veldig stolt. Jeg møtte ingen der som ikke brydde seg om cupen. Det var veldig viktig for alle med tilknytning til klubben fordi det var en turnering vi ikke hadde vunnet før, sier Lijnders. 

Onsdag starter jobben med å forsvare trofeet, når Derby gjester Anfield klokken 21.