Er han scouseren Pep Lijnders snakket om?

Kanskje får en skadeplaget storscorer sin debut for Liverpool i kveld.

Pep Lijnders ville ikke røpe mye om lagoppstillingen til Liverpool mot Derby da han møtte pressen tirsdag, men et par hint ble det i tillegg til bekreftelsen på at Caoimhin Kelleher starter i mål. Assistentmanageren gikk langt i å antyde at Stefan Bajcetic skal starte på midtbanen, og hintet også til at vi skal få se minst én lokal unggutt fra start. 

– Vi kommer til å se scousere på banen, forhåpentligvis! Kan du se for deg hvordan det ville vært om en scouser scoret foran the Kop igjen, sa Lijnders til pressen. 

Han hinter altså om at vi kan få se en scouser i angrepsrekken igjen, og vi tror ikke det dreier seg om verken Trent Alexander-Arnold eller Curtis Jones, men en ung målscorer som har ventet lenge på sin debut for Liverpool - nemlig Layton Stewart. 

Har bøttet inn

Med Diogo Jota og Luis Diaz ute med skade har ikke Jürgen Klopp så mange seniorspillere å velge mellom i angrepsrekken. Mohamed Salah, Roberto Firmino og Darwin Nunez kunne helt sikkert trengt litt hvile før kampen mot Southampton lørdag, og blant de aktuelle erstatterne finner vi ingen rene spisser. Nærmest er Alex Oxlade-Chamberlain, som har hatt noen få kamper i den falske nierrollen tidligere. 

Derfor lanseres nå Stewart som alternativ til å starte, ikke bare her, men også av blant andre journalist Neil Jones i Goal.

20-åringen har ikke spilt et eneste minutt seniorfotball for Liverpool, men satt på benken i ligacupkvartfinalen mot Aston Villa i 2019 da hele førstelaget var bortreist for å spille VM for klubblag. Siden den gang har han vært veldig uheldig med skader og gått glipp av mye fotball, men i skadefri tilstand har han alltid vist hvilken målscorer han er. 

Ligasesongene 2019/20 og 2020/21 for U18-laget endte med til sammen 26 scoringer på 22 kamper, og denne sesongen har han vært i kanonform igjen - denne gangen for U21-laget. Stewart står med seks scoringer på åtte kamper i Premier League 2 og fikk også med seg en scoring i sesongens EFL Trophy. 

Kanskje er han scouseren Pep Lijnders snakket om?

Flere unggutter? 

I forsvaret er det lett å tenke seg at vi får se en forsvarsfirer bestående av Calvin Ramsay, Nat Phillips, Joe Gomez og Kostas Tsimikas dersom Klopp bestemmer seg for å rotere fullt fra helgens seriekamp. 

På midtbanen er det gode muligheter for å se Stefan Bajcetic. Thiago og Fabinho får nok hvile, og så er spørsmålet om Harvey Elliott skal spille igjen, eller om Jordan Henderson eller Curtis Jones kommer inn på laget igjen. 

Her kan også Melkamu Frauendorf være et alternativ dersom Klopp ønsker å gi ungdommen muligheten. 

I angrepsrekken nevnte vi Stewart, mens Harvey Blair er en annen som kan være aktuell. Kandidater til å spille på hver sin side av spissen er Fabio Carvalho til venstre og Alex Oxlade-Chamberlain til høyre. Av aktuelle unggutter her finner vi Bobby Clark, som fikk sin Premier League-debut mot Bournemouth i august, og sesongens åpenbaring på akademiet, 16-åringen Ben Doak.

Forrige sesong fant Klopp og hans trenerteam den perfekte balansen i ligacupen, noe som førte til at Liverpool vant turneringen for første gang på ti år. Det skal bli spennende å se hvem de røde stiller med mot Derby onsdag kveld.