– Vi trodde ikke dette ville komme ut nå, men det går greit

Assistentmanager Pepijn Lijnders er sikker på at det ikke vil påvirke spillerne at Liverpool FC nå er til salgs.

Under tirsdagens pressekonferanse foran ligacupkampen mot Derby insisterte assistentmanager Pepijn Lijnders på at staben og spillerne ikke er blitt distrahert av alt snakket rundt et mulig salg av Liverpool FC de siste par dagene.

Anfield-klubbens amerikanske eiere har utarbeidet et salgsprospekt, og har engasjert de amerikanske bankene Goldman Sachs og Morgan Stanley til å assistere dem med salgsprosessen. FSG er åpne om at de gjerne ser nye aksjeeiere i klubben, men om dette blir deleiere eller om de selger seg helt ut av klubben gjenstår å se. 

Lijnders, manager Jürgen Klopp og den øvrige staben fikk vite dette for ti dager siden.

– Alle som kjenner oss som klubb vet vi har et godt forhold til eierne, sa Lijnders på vegne av staben under pressekonferansen.

– Vi visste selvsagt på forhånd at pressemeldingen ville komme, men ellers vet vi ikke mer enn dere.

– Jeg vet at eierne har klubbens beste interesser i tankene. Det har de alltid hatt. Meldingen fra dem var veldig klar. Om det har distrahert oss? Nei, for å være ærlig så er det dette jeg liker med denne klubben, vi er så fokuserte. Det var en liten prat mellom Jürgen og meg om det, og så begynte vi å fokusere på de store kampene vi har foran oss, la han til.

– Vi trodde ikke dette ville komme ut nå, men det går greit. Vi fokuserer på det som betyr noe, og akkurat nå er det å forberede seg til kampen mot Derby.

– Vi er ikke naive

Lijnders fikk spørsmål om han og Klopp signerte nye kontrakter fordi de trodde de ville ha et langsiktig samarbeid med FSG.

– Selvsagt. Du signerer en kontrakt med LFC og eierne, men vi er ikke så naive at vi ikke vet at ting endrer seg fort i fotball. Det er slik det er, svarte nederlenderen.

– Som sagt har vi et godt forhold til eierne. Dere aner ikke hvor stor respekt jeg har for dem. 

Denne sesongen har eierne opplevd å bli kritisert for manglende investeringer i spillerstallen i sommer, etter at Liverpool har slitt innledningsvis i Premier League.

– For meg er de gode eiere. De har klart å holde på en av de beste managerne i verden i sju år. Det sier mye. De har også forlenget kontrakten til de beste spillerne i verden. Forskjellen på toppklubbene og lagene under er at lagene som ikke er i toppsjiktet må selge sine beste spillere. Eierne fikk Mo Salah til å skrive ny kontrakt.

– De har investert i akademiet, de har investert i et av de beste treningsanleggene i verden. De bygde ny Main Stand og bygger ny Anfield Road Stand. De har tatt mange gode beslutninger. 

– Det er alltid en balanse. Ønsker folk en, to, tre eller fire spillere til? Selvsagt. Alle på utsiden ønsker seg det. Men vi foretrekker å sikre oss de riktige spillerne, og så jobbe hardt og gi de unge spillerne sjansen. Klubben har kjøpt toppspillere, som umiddelbart kan gå inn på førstelaget, som Luis Diaz, Diogo Jota og Ibrahima Konate.