La inn bud på Chelsea, men utelukker bud på Liverpool

Et kjøp av Liverpool er ikke aktuelt for Sir Jim Ratcliffe og hans selskap Ineos.

Telegraph melder at Sir Jim Ratcliffe og hans selskap Ineos ikke kommer til å legge inn bud på Liverpool FC. Ratcliffe var med i kampen om å kjøpe Chelsea, og har også vist interesse for et potensielt salg av Manchester United. Giganten innen petrokjemisk industri satser heller på å investere i Nice, og ta opp kampen med Qatar-eide Paris Saint-Germain i Ligue 1.

– Vår posisjon er nå annerledes enn i sommer, og vi fokuserer nå på å gjøre Nice til en toppklubb i Frankrike, som kan ta opp konkurransen ned PSG, sier en talsmann for Ineos og Ratcliffe.

– Dette gir oss mer valuta for pengene enn å kjøpe en toppklubb i Premier League, legger talsmannen til. 

Er Manchester United-fan

Det faktum at Ratcliffe, en av Storbritannias rikeste menn, er Manchester United-fan, gjør det ikke spesielt overraskende at han ikke er interessert i et kjøp av Liverpool FC. Han uttalte imidlertid i august at Ineos-gruppen ville ha vært interesserte dersom den Glazer-eide Manchester-klubben ble lagt ut for salg. 

Ratcliffe mislykkes med et sent bud på Chelsea da London-klubben ble solgt i mai.

Ineos har investert i Formel 1 og sykkelsport, og de har også eierinteresser i den sveitsiske fotballklubben Lausanne.