Til sammen har de 24 måneder ute med skader - nå er de snart tilbake

To av Liverpools største talenter nærmer seg comeback etter alvorlige kneskader.

Liverpool U23-duoen Layton Stewart og Tom Hill begynner å se enden på lange rehabiliteringsperioder etter alvorlige kneskader.

De to gode vennene var begge i vannskorpa til førstelaget da de ble skadet.

Hill har vært ute i 15 måneder, etter at han fikk en korsbånskade på U23-trening i september i fjor, mens Stewart fikk et avrevet korsbånd i uavgjortkampen mot West Ham i mars. Duoen har dermed vært ute av spill i 24 måneder til sammen.

Stewart tilbake i januar, Hill i februar

Denne uken snakket de om egen situasjon til LFCTV. Stewart er den som venter å komme tilbake på banen først, og det kan skje allerede i neste måned.

– Forhåpentligvis er jeg tilbake i midten av januar, om lykken står meg bi, uttaler spissen.

Hill håper å komme tilbake innen utgangen av februar.

– Jeg håper å være tilbake i midten eller slutten av februar, men spør heller fysioterapeutene. De kan gi deg et bedre svar enn jeg, sier midtbanespilleren.

Når de er tilbake vil det være som en del av U23-troppen.

– Det blir fint å få på fotballskoene og få spille kamper igjen, sier Stewart om det som er hans første mål på veien tilbake.

– Etter 15 måneder ute er det viktigste for meg å bare få spilletid og bli vant til å spille kamper igjen, sier Hill.

– Så langt har vi kun drevet med rehabilitering, så vi må bli vant til å spille med kroppskontakt og slike ting igjen. 

Signerte langtidskontrakter

Stewart signerte en ny fireårskontrakt i mai, mens Hill signerte en ny langtidskontrakt bare en måned etter at han ble skadet.

– Layton har fin fremgang. Han følger det skjemaet vi trodde han ville følge. Nå er det svært viktig at vi gjør alt riktig før han kommer tilbake i spill, sier Barry Lewtas til Liverpoolfc.com.

– Det var en uheldig skade. Han klør etter å komme tilbake så fort som mulig, men det er viktig at vi ikke forhaster oss, og at vi gjør ting skikkelig. Dette handler ikke om laget, men om spilleren, legger han til.