Covid-krisen:Den ene av de to semifinalene i ligacupen kan bli droppet

Kvartfinalene i ligacupen kommende uke står i fare for å bli utsatt.

The English Football League kan bli tvunget til å gjøre endringer i forhold til ligacupens semifinaler, som vanligvis avgjøres over to kamper. Dersom kvartfinalene kommende uke må utsettes som følge av koronapandemien, kan løsningen bli å kutte ut den ene av de to semifinalene for å gjøre plass til de utsatte kvartfinalene. 

Telegraph skriver at dersom ikke alle kvartfinalene blir avgjort denne uken, kan minst en av de første semifinalene bli droppet den første uken i januar.

EFL blir da tvunget til å enten utsette semifinalen en uke, som er uken da returkampene etter planen skal spilles, og så finne en ny dato for returkampene, eller å avgjøre begge semifinale i løpet av 90 minutter. 

Kan skape trøbbel for Chelsea og Tottenham

En utsettelse vil være spesielt problematisk for Brentfords kvartfinale mot Chelsea på onsdag. Brentford har for tiden 13 spillere som er koronasmittet, og deres ligakamp mot Southampton ble utsatt.

Chelsea har en svært tettpakket terminliste på grunn av klubb-VM i februar, og har dermed få muligheter til å gjøre endringer i oppsettet før ligacupfinalen på Wembley i slutten av februar.

En mulighet er når Premier League har vinterpause i slutten av januar, men den perioden kolliderer med VM-kvalifiseringskamper over hele verden med unntak av i Europa. 

Dersom Tottenhams kvartfinale mot West Ham blir utsatt vil det også skape enda mer trøbbel for Spurs, som allerede har tre ligakamper som det må finnes nye datoer til. 

Tottenham står i fare for å bli kastet ut av Europa Conference League fordi de ikke kunne stille lag mot Rennes, og det vil i så fall gjøre det enklere å finne plass til de utsatte Premier League-kampene.

I fjor ble ligacupfinalen flyttet fra februar til april, men det var for å få supportere tilbake på tribunene.

Dette er kvartinfalene i ligacupen:

21. desember kl 20.45: Arsenal - Sunderland
22. desember kl 20.45: Tottenham - West Ham
22. desember kl 20.45: Brentford - Chelsea
22. desember kl 20.45: Liverpool - Leicester