Seks av ti Premier League-kamper er utsatt:Dette er grunnen til at noen kamper utsettes på svært kort varsel

Aston Villa - Burnley utsatt bare et par timer før avspark.

På grunn av flere positive koronatester i Aston Villa-troppen i dag, har Premier League-styret bestemt at Villas hjemmekamp mot Burnley måtte utsettes. 

Kampen skulle hatt avspark klokken 16.00, og meldingen om utsettelsen kommer dermed bare et par timer før avspark. Dette vil utvilsomt være frusterende og skuffende for supporterne, som allerede var på vei til stadion.

Spillerne PCR-testes nå på kampdagen, og det er årsaken til at flere og flere kamper utsettes på kort varsel, da det tar litt tid å få testresultatene. Det skjedde også med Burnleys kamp mot Watford i midtuken.

Klubbene er nå underlagt flere, og dermed hyppigere, tester.

Premier League-styret melder at de vurderte ny informasjon som de fikk av Aston Villa i formiddag, og mottok deretter medisinske råd. På bakgrunn av dette sa styret ja til Villas ønske om å utsette kampen, fordi klubben ikke hadde nok spillere til å stille lag.

Avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av antallet spillere som var enten koronasmittet, skadet eller syke. 

Fire kamper gjenstår

Premier League melder at de fire kampene som ennå ikke er avlyst denne helgen, inkludert Liverpools bortekamp mot Tottenham i morgen, så langt ser ut til å gå som oppsatt.

De tre andre kampene er Leeds - Arsenal, som spilles på Elland Road klokken 18.30 i kveld, mens Newcastle - Manchester City (klokken 15.00) og Wolves - Chelsea (klokken 15.00) spilles i morgen, før Liverpool skal i aksjon på Tottenham Hotspur Stadium klokken 17.30.

Premier League-styret vurderer søknader om utsettelse fra tilfelle til tilfelle, basert på eksisterende regler for Covid-utsettelser. Flere faktorer vurderes, inkludert om klubbene er i stand til å stille lag, og om spillerne kan forberede seg til kampene og spille dem i et trygt miljø. Styret må også vurdere risikoen motstanderlaget og andre mennesker, som dommere, vakter og tilskuere, blir utsatt for.