Premier League-sjefen med sterk vaksineoppfordring

Premier League-sjef Richard Masters har skrevet til alle klubbene i den engelske toppserien og understreket hvor viktig det er at spillerne vaksinerer seg mot koronaviruset dersom man skal få fullført sesongen.

Den nye omikron-varianten av koronaviruset har satt sitt preg på Premier League den siste uken. Flere kamper i midtuken ble utsatt, og fem av helgens kamper har allerede lidd samme skjebne. 

Watford - Crystal Palace, Southampton - Brentford, West Ham - Norwich, Manchester United - Brighton og Everton - Leicester er kamper det nå må finnes nye datoer til.

Premier League-sjef Richard Masters understreker i et brev til klubbene at sesongen kan være i fare dersom ikke spillene vaksinerer seg mot koronaviruset. 

– Vi ønsker å understreke hvor viktig det er å ta vaksinen, og det har aldri vært viktigere enn nå, sier Masters i brevet.

– Det er ikke viktig bare for å bli beskyttet mot Covid, men også fordi regjeringens regelverk sier at uvaksinerte nærkontakter til folk som er blitt smittet av viruset må isolere seg i 10 dager. Det gjøres ingen unntak fra denne regelen. 

– Derfor oppfordrer vi på det sterkeste de som ikke er fullvaksinerte om å bli det, og de som er fullvaksinerte oppfordrer vi til å ta den tredje dosen. Det virker som den er den eneste gode beskyttelsen mot omikron-varianten. 

Viktig å fullføre sesongen

Masters understreker overfor klubbene hvor viktig det er å fullføre sesongen, samtidig som man ivaretar helsen til spillere, stab og fans.

Rundt lunsjtider mandag vil alle de 20 Premier League-klubbene ha et møte om koronasituasjonen som er oppstått i ligaen. Alle klubbene vil da være representert ved sin daglige leder. Senere på dagen vil managerne få komme med sitt syn på situasjonen, før alle lagkapteinene skal gjøre det samme.

Liverpool har tre førstelagsspillere som sitter i isolasjon etter å ha blitt smittet av viruset. Det er Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones. 

– Alle våre spillere er fullvaksinerte, og to av de tre som ble smittet har også tatt den tredje dosen, fortalte Klopp etter kampen mot Newcastle.

Ingen av de tre har kjent på noen sykdomssymptomer, og de ble derfor veldig overrasket over at de testet positivt.