– Vi er klare til å spille

Antonio Conte sier at Tottenham vil gjøre som de får beskjed om av Premier League.

Tottenham er en av Premier League-klubbene som har vært hardest rammet av koronaviruset. De har fått utsatt to ligakamper og en europacupkamp. Men de Spurs-spillerne som er friske har trent siden tirsdag, og manager Antonio Conte sa under sin pressekonferanse i dag at hans lag vil stille til kamp mot Liverpool på søndag.

– Jeg tenker at vi må følge regelverket. Det er det viktigste. Vi er klare til å spille. Vi er klare til å gjøre det Premier League forteller oss at vi skal gjøre, sa italieneren.

Tottenham har hatt ni førstelagsspillere og sju i staben som har vært smittet, i tillegg til en rekke U23-spillere. Men akkurat nå er det bare to førstelagsspillere som sitter i isolasjon etter positive tester. 

– Det er gode nyheter, for nesten alle spillerne er tilbake i trening, og i løpet av en dag eller to vil hele troppen teste negativt, inkludert staben, noe som er veldig viktig. 

Innrømmer at de to siste ukene har vært vanskelige

– De to siste ukene har vi støtt på mange problemer. Det har ikke vært lett. I løpet av en sesong vil du støte på problemer, og må løse problemer, men vi nærmer oss nå slutten på våre Covid-problemer. Jeg håper at den halvdelen av troppen som ikke har hatt Covid ennå vil holde seg friske. 

– Vi må ta hensyn til de som har hatt Covid, for de har vært isolert i ti dager uten å trene. Da må du følge litt ekstra med når de er tilbake i trening. Jeg har en profesjonell stab, som forsøker å finne de beste løsningene. 

– De siste par ukene har vært veldig vanskelige, for vi har ikke fått spille fotballkamper. Det er to uker siden vi spilte kamp, og det er viktig å spille, spesielt for meg. Det er ikke så lenge siden jeg tok over som manager, og etter bare en måned måtte vi stoppe treningsøktene. Vi må løse problemene, og finne løsninger, isteden for å klage. Nå skal vi begynne å jobbe sammen alle sammen igjen.

– Vi er klare til å spille alle kamper. Det var vi også mot Leicester og mot Rennes, men de bestemte at vi skulle utsette de kampene, sier Conte.

– Vi har hatt Covid-problemer i to uker nå, og treningsfeltet vårt var stengt i tre dager, så vi trente ikke på 3-4 dager. Så startet vi å trene med bare deler av troppen, men nå har vi fått tilbake noen av spillerne som har vært smittet. 

– Du vet ikke hvor lenge det vil gå før spillerne som har hatt Covid er klare for kamp igjen. Det vil være bra for oss å spille nå, for vi har ikke spilt på to uker. Men som sagt gjør vi det vi får beskjed om av Premier League.

– I går var vi klare til å spille mot Leicester. Vi var der, men før lunsj ble vi fortalt at kampen var utsatt. Vi spiste lunsj, og reiste deretter hjem og gjennomførte en treningsøkt. 

– Det er vanskelig for spillerne å finne den riktige energien når de er forberedt på å spille, og så blir kampen avlyst. Nå forbereder vi oss til en ny kamp, mot Liverpool, som vi fortsatt ikke vet om blir spilt. Det er ikke enkelt, og går ut over humøret. 

– Vi er klare til å spille på søndag. Det er en viktig kamp mot et veldig godt, ja helt utrolig, lag. Selv med problemene vi har hatt, er vi klare til å spille denne kampen. 

Frykter Salah, men er glad for å ha spillere tilbake etter skader

Dersom kampen blir spilt får Tottenham-forsvaret bryne seg på Premier Leagues toppscorer, Mohamed Salah, på søndag. 

– Han er en av de beste spillerne i verden. Han scorer både mål og leverer målgivende pasninger. Han er en veldig viktig spiller for dem. Det er fare på ferde hver gang han har ballen. Han er blitt mye bedre. Jeg husker da han spilte i Italia. Nå er han mye bedre, og spiller helt utrolig. Jeg mener han er en av de beste spillerne i verden, og er med på å avgjøre hver eneste kamp han spiller. 

Spurs har midtbanespiller Giovani Lo Celso og forsvarsspiller Sergio Reguilon tilbake i trening etter skader.

– Sergio har trent for seg selv frem til i dag, men i morgen vil han trene med laget igjen. Han føler seg i fin form, og det ser bra ut.

Tottenham har forsvarsspilleren Cristian Romero ute med skade.