Klopp er sjokkert over aggressive vaksinemotstandere, og kritiserer Manchester United og Tottenham for manglende åpenhet

Liverpool-manageren synes ikke det er riktig at rivalene ikke avslører hvilke spillere som er blitt koronasmittet.

Da tre spillere testet positivt for koronaviruset like før kampen mot Newcastle, var Liverpool kjapt ute med å bekrefte at dette var Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones. 

Under fredagens pressekonferanse etterlyste Jürgen Klopp samme åpenhet rundt koronasituasjonen i de andre klubbene, og trakk spesielt frem Tottenham og Manchester United som klubber som har forsøkt å holde hemmelig hvem som er blitt smittet av viruset.

– Vi har ingenting å skjule. Vi vet vi for øyeblikket har tre spillere som ikke er tilgjengelige. Jeg mener at utveksling av informasjon om hvem som er blitt smittet er til hjelp for alle. Gir du ikke ut informasjon om dette fører du mange mennesker bak lyset, uttalte Klopp fredag.

– I Manchester United er det flere spillere som er smittet, men jeg aner ikke hvem disse spillerne er. Jeg vet ikke hvem som er smittet i Tottenham. Vi har ikke fått noen informasjon om dette. Jeg aner ikke hvem som har trent hos Tottenham i dag, sa Klopp.

– Bare si det som det er, og så tar vi ting derfra, la han til.

Tottenham har bare to Covid-syke spillere nå

Siste nytt fra Tottenham er at de nå bare har to spillere som er isolert fordi de er koronasmittet, og disse spillerne vil ifølge London-klubbens nettside fredag bli tilgjengelig i løpet av to eller tre dager, og kan derfor i teorien rekke Liverpool-kampen.

– Det er gode nyheter, for nesten alle spillerne er tilbake i trening, og de andre vil være tilbake i løpet av en dag eller to. Da vil vi ha en tropp som er fri for koronasmitte, inkludert staben, noe som er veldig viktig, sa Spurs-manager Antonio Conte under sin pressekonferanse fredag.

– Når du har hatt Covid har du ikke trent på 10 dager. Derfor må vi være litt oppmerksomme på situasjonen når disse spillerne nå er tilbake i trening. 

Tottenham har også Giovani Lo Celso tilbake etter skade. I tillegg kan også Sergio Reguilon være aktuell for troppen mot Liverpool etter skade, da han skal trene i dag, lørdag.

PÅ TRENINGSFELTET: Harry Kane var blant spillerne som deltok på Tottenhams trening fredag.

PÅ TRENINGSFELTET: Harry Kane var blant spillerne som deltok på Tottenhams trening fredag.

Treningsbildene som Tottenham la ut på sine nettsider fredag viser spillere som Hugo Lloris, Japhet Tanganga, Eric Dier, Tanguy Ndombele, Harry Winks, Heung-Min Son, Emerson Royal, Davinson Sanchez, Matt Doherty, Ryan Sessegnon, Lucas Moura, Oliver Skipp, Harry Kane og Ben Davies i aksjon på  treningsfeltet.

Klopp fikk spørsmål om Premier League bør ta en pause inntil man får kontroll over den eskalerende koronasmitten som har ført til at halvparten av helgens Premier League-kamper er blitt utsatt.

– Jeg aner ikke når disse utsatte kampene skal spilles. Når er det rom for dem i terminlisten? Dersom vi stopper ligaen i to uker nå vil 5-6 kamprunder måtte omberammes. Det er ikke så enkelt.

– Jeg er ikke mot å stoppe ligaen, men jeg ser bare ikke helt nytten av det. Det finnes mellomting mellom å stoppe ligaen helt og å spille alle kampene, som vi kan diskutere.

– Lytt til de som vet best

Klopp uttalte seg også veldig kritisk mot folk som ikke tar koronavaksinen.

Fra et moralsk ståsted bør det være obligatorisk for alle å ta vaksinen, men rettslig er det nok ikke mulig.

– Jeg er opptatt av å overbevise så mange som mulig til å ta vaksinen. Jeg tror du kan overtale folk til å gjøre det rette, men det ser ikke ut til å være mulig med alle når det gjelder å ta vaksinen.

– Jeg er sjokkert over hvor aggressive vaksinemotstanderne er, og hvordan de vet ting best. De har tydeligvis mer peiling enn resten av oss, noe som gjør det litt vanskelig. Jeg tror dessverre ikke det er mulig å tvangsvaksinere folk, men alle bør være sitt moralske ansvar bevisst og ta vaksinen.

– Jeg oppfordrer alle til å ignorere folk som later som de har peiling. Ignorer løgnene og feilinformasjonen. Lytt til de som vet dette best. Gjør du det, kommer du til å ta vaksinen, sa Klopp.