– Dette er merkelige tider, men vi må bare tilpasse oss situasjonen

Thiago Alcantara ble Covid-smittet ikke lenge etter at han kom til Liverpool i fjor. Denne uken har han sett tre lagkamerater lide samme skjebne.

Kort tid før avspark mot Newcastle torsdag kveld kom meldingen om at Virgil van Dijk, Curtis Jones og Fabinho hadde testet positivt for koronaviruset. Ingen av de tre hadde symptomer på viruset, men må likevel i isolasjon i ti dager.

Thiago Alcantara led samme skjebne like etter at han kom til Liverpool i fjor, noe som utvilsomt påvirket starten på hans Liverpool-karriere i negativ retning.

– Dette er merkelige tider, men vi må bare tilpasse oss situasjonen og forsøke å komme gjennom dette så godt som vi kan, sier den spanske landslagsspilleren til Liverpoolfc.com.

Det er et skudd for baugen for Liverpool at Fabinho er blant de smittede, siden brasilianeren og Thiago på midtbanen har vært en svært produktiv kombinasjon for de røde. 

Superduoen har bare startet tretten av Liverpools 72 siste kamper sammen på midtbanen, da begge har slitt med skader det siste året, og den brasilianske ankermannen spilte også deler av forrige sesong på stopperplass.

Tolv av de tretten kampene duoen har startet på midtbanen har endt med seier for de røde. En kamp endte uavgjort. Det var den famøse 2-2 kampen mot Everton på Goodison i fjor da både Virgil Van Dijk og Thiago måtte ut med langtidsskader.

En perfeksjonist

Thiago har sluppet unna Covid denne sesongen, men var ute i halvannen måned fra midten av september til begynnelsen av oktober med en muskelskade i baksiden av den ene leggen. Nå er han imidlertid tilbake for fullt, og har spilt i sju av de åtte kampene som Liverpool har vunnet på rad nå. Han har også scoret to mål i denne perioden. Likevel er han ikke helt fornøyd med eget spill.

– Jeg er en slik person som alltid ønsker mer og mer. Jeg er aldri helt fornøyd med mine egne prestasjoner. Det er alltid noe jeg kunne ha gjort bedre, sier han.

– Jeg kom til en klubb som Liverpool for å vinne alle kamper, og spille alle kamper. Dersom jeg er i startelleveren er det selvsagt mye bedre. 

Thiago sier han fant seg til rette i laget forrige sesong, men han likte ikke å spille uten tilskuere på tribunene. Derfor er han glad for at de er tilbake, enn så lenge.

– Med publikum tilbake føles det som en litt mer normal situasjon. Det føles mer slik livet var tidligere.

Spanjolen scoret på en flott halv-volley mot Porto, og nettet også da Southampton ble slått på Anfield. 

– Jeg ønsker å bidra med så mange scoringer og målgivende pasninger som mulig. Jeg er meget godt fornøyd med lagets prestasjoner, og at vi vinner kampene. Vi er solide i nesten alle kamper nå.

Foran søndagens kamp mot Tottenham i London ligger Liverpool på andreplass i Premier League, poenget bak Manchester City. De røde er åttendedelsfinalen i Champions League, hvor de skal møte Inter over to kamper i februar og mars, og i neste uke er det duket for kvartfinale i ligacupen, mot Leicester på Anfield.

– Vi kjemper om alt, men jeg tror det er for tidlig å hevde at vi kan vinne både det ene og andre, men vi er et lag som ønsker å vinne. Vi ønsker å vinne alle kamper, alle turneringer og alle trofeer. Det er derfor vi er her, avslutter Thiago.