Sheffield United frykter økende koronasmitte skal føre til at Liverpool henter hjem Ben Davies

Covid-situasjonen på Anfield og i engelsk fotball generelt har fått alarmklokkene til å ringe på Bramall Lane.

Liverpool-forsvarer Ben Davies er utlånt til Sheffield United denne sesongen, men nå frykter Championship-klubben at Liverpool kommer til å tilbakekalle alle sine utlånte spillere i januar som en følge av den eskalerende koronasmitten hos Premier League-klubbene.

Sheffield United-manager Paul Heckingbottom innrømmer han er bekymret over at Liverpool kan komme til å hente hjem midtstopperen.

– Selvsagt er jeg det, for vi ønsker å beholde ham, siteres Heckingbottom av Examiner Live.

– Jeg mener vi er en god klubb for ham. Han er i en god gruppe her, og får spilletid.

– Dette ligger utenfor vår kontroll. Han er ikke vår spiller. Vi er fornøyd med ham, og han er fornøyd med oss, så forhåpentligvis kan vi beholde ham ut sesongen. 

– Spillerens syn på saken blir uten tvil tatt med i vurderingen, og spillere ønsker spilletid, men som klubb har vi ikke noe vi skulle ha sagt. Dette er opp til spilleren og klubben hans, selv om vi må forsøke å påvirke avgjørelsen slik at den går vår vei. 

14 kamper

Liverpool hentet Davies fra Preston North End som back up på stopperplass for et snaut år siden, men forsvarsspilleren har ikke spilt et eneste minutt for Anfield-klubben. For Sheffield United har han spilt 14 kamper i Championship, hvor han er blitt en nøkkelspiller for The Blades.

På grunn av den dramatiske økningen av positive koronatester hos Premier League-klubbene, spekuleres det nå i at mange klubber kommer til å hente hjem alle sine utlånte spillere når transfervinduet åpner den 1. januar, slik at de har flere spillere i back up om smittesituasjonen skulle bli enda verre.