– Situasjonen i Liverpool er helt annerledes nå, men jeg holder kontakt med klubben

Ben Davies sin overgang har ikke gått helt som han skulle ønske.

28. sep 2021 kl 13.10Arild Skjæveland

I januar slet Liverpool med en utrolig stopperkrise, der Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip alle var ute for sesongen.

Det gjorde at Liverpool kjøpte Ben Davies fra Preston, og lånte Ozan Kabak fra Schalke 04. Det var kun Kabak som fikk spilletid av de to signeringene, da Jürgen Klopp heller valgte å stole på Fabinho, Nat Phillips og Rhys Williams.

Selv om situasjonen var som den var, var åtte kamper på benken det nærmeste han kom i andre halvdel av sesongen. I august ble han lånt ut til Sheffield United. Nå forteller Davies hva Klopp sa til ham da låneavtalen var i orden.

– Han sa at jeg bare skulle nyte det, og ønsket meg lykke til for sesongen. Jeg sa det samme tilbake, forteller Davies til Yorkshire Live.

– Jeg holder stadig kontakt med to-tre stykker i Liverpool som er involvert i utlån, og som kommer og ser. Det kommer en i neste uke som skal ha en prat, forteller midtstopperen.

Holder kontakten

Davies har startet fire kamper så langt for Sheffield United. Klubben som rykket ned fra Premier League forrige sesong ligger på 11. plass på tabellen, og har bortekamp mot Middlesbrough i kveld.

Han forteller at han nå føler seg i god kampform igjen.

– Den første måneden har handlet om å bli robust i kroppen igjen. Jeg gikk fra å spille mye uten å trene så mye, til å trene mye og ikke spille. Den endringen har vært vanskelig for kroppen min, så den første måneden har handlet om spilletid, restitusjon, og å komme tilbake i rytmen. I tiden fremover så ønsker jeg å bli i laget, hjelpe dem og spille så mange minutter jeg kan. Vinne så mye vi kan, og dersom jeg gjør det og hjelper laget slik at vi får en vellykket sesong, kan vi forhåpentligvis få Sheffield United tilbake dit de hører hjemme.

Han har ikke helt gikk opp at han kan lykkes i Liverpool.

– Situasjonen i Liverpool er helt annerledes nå, med forsvarsspillerne de har tilgjengelig. Dette året har jeg tenkt å komme meg ut, spille bra, og se bra ut for alle i Liverpool og alle som ser meg. Så kan jeg komme tilbake til Liverpool og prøve å imponere manageren og støtteapparatet, og se hvordan jeg ligger an til sommeren. Forhåpentligvis kan jeg få sjansen i sesongoppkjøringen neste år, og få en ny mulighet til å vise hva jeg kan.