– Jeg angrer ikke på at jeg gikk til Liverpool

Ben Davies omtaler overgangen til Liverpool som en sjanse du bare får en gang i livet. I kveld kan han få sin debut for Sheffield United.

18. aug 2021 kl 08.44Arild Skjæveland

Det kom som lyn fra klar himmel da Liverpool plutselig sikret seg Ben Davies fra Preston like før januarvinduet stengte.

De røde hadde en skikkelig stopperkrise, og hadde akkurat fått beskjeden om at Joel Matip også var ute for resten av sesongen.

Davies var kraftig linket til Celtic, og hadde under seks måneder igjen av kontrakten sin. Derfor ble han heller ingen dyr mann. Liverpool betalte 500 000 pund – en sum som kan stige til totalt £1,6 millioner.

26-åringen forteller at han forhørte seg med sine nærmeste før han tok en avgjørelse.

– Jeg spurte de viktigste rundt meg. Min far, kjæreste og venner, og alle sa «du må gjøre det». Det var en sjanse du får en gang i livet, og jeg angrer ikke på at jeg gjorde det, sier han til The Athletic-journalist Richard Sutcliffe

Kan debutere i kveld

Selv om Liverpools stopperkrise var helt ekstrem, fikk Davies ingen kamper for klubben.

Han satt på benken i fire Champions League-kamper, og fire Premier League-kamper, uten å komme på banen. I sommerens pre-season ble han involvert mot Wacker Innsbruck og Osasuna.

Nå er han lånt ut til Sheffield United for hele den kommende sesongen. De røde får 500 000 pund for utlånet, og er sånn sett allerede i null for utlegget fra overgangen i vinter. «The Blades» må ut med ytterligere 500 000 pund dersom de rykker opp, ifølge Neil Jones i Goal.com.

Davies kan få sin debut i kveld, når Sheffield United skal til The Hawthorns og møte West Bromwich. Den kampen har avspark kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.