Dette er reglene i kveldens kamp

Ligacupoppgjøret mot Derby skal avgjøres i kveld - og VAR er ikke med.

Det er ligacup på menyen i kveld, og i denne turneringen er det noen spesielle regler som gjelder, og noen regler vi kjenner godt til fra før. 

Her er de viktigste reglene å kjenne til før kampen mellom Liverpool og Derby på Anfield.

Kan det bli omkamp?

Oppgjøret skal avgjøres i kveld, og i motsetning til i FA-cupen er det ikke noen omkamp dersom kampen ender uavgjort. I ligacupen er det kun i semifinalen at en duell skal avgjøres over to kamper. 

Hva med ekstraomganger?

I ligacupen er det heller ingen ekstraomganger. Det betyr at kampen vil gå rett til straffekonk dersom det ender uavgjort, slik vi så i kvartfinalen mot Leicester i fjor. 

Hvilken runde er vi i?

Derby har allerede slått ut Mansfield og West Bromwich i årets Carabao Cup, så vi er nå kommet til tredje runde, der Liverpool og de andre klubbene som spiller europeisk fotball kommer inn. 32 lag er med i turneringens tredje runde, og skal bli til 16 denne uken.

Hvor mange innbyttere kan man benytte? 

Som i resten av fotballen er det nå lov å gjøre fem spillerbytter, og man kan ha med seg ni spillere på benken. Det er kun lov å gjøre stopp i spillet tre ganger i løpet av kampen for å gjøre bytter. Hvert lag kan få opptil to ekstra bytter ved mistanke om hjernerystelse hos en spiller.

Er det VAR? 

Nei, i ligacupen benyttes ikke videodømming før i semifinalen. 

Hvem dømmer?

Tony Harrington er dommer i kveldens kamp. Han har kun dømt Liverpool én gang tidligere - 7-2-seieren over Lincoln i samme turnering for to år siden.

Når spilles neste runde?

Dersom Liverpool skulle vinne i kveld er de videre til åttedelsfinalen. Den spilles bare noen dager etter VM-finalen, i midtuken like før jul. 

Trekningen til åttedelsfinalen finner sted torsdag kveld, etter kampen mellom Manchester United og Aston Villa. 

Når er avspark? 

Kveldens kamp på Anfield starter klokken 21, og vises på V Sport 2 og Viaplay.