Bekrefter at Kelleher starter mot Derby

Forrige sesongs cuphelt får fornyet tillit.

Caoimhin Kelleher har blitt nødt til å smøre seg med tålmodighet denne høsten. En skadefri Alisson har kanskje vært Liverpools beste spiller, og spenning hele veien i Champions League kombinert med et sent inntog i ligacupen har ført til at iren ikke har fått en eneste mulighet til å vise seg frem på førstelaget. 

Onsdag endrer det seg, når fjorårets cuphelt får sin første kamp for sesongen mot Derby på Anfield. Assistentmanager Pep Lijnders bekrefter at 23-åringen, som blir 24 om et par uker, skal starte. 

– Ja, det fortjener Caoimh. Det ville vært en skandale om vi vraket ham etter at han scoret det avgjørende målet i finalen, sier Lijnders til liverpoolfc.com

Har briljert

Kelleher var en av de store heltene bak Liverpools triumf i ligacupen forrige sesong - et trofé som manglet under Jürgen Klopps ledelse på Anfield. Ikke bare holdt han hodet kaldt mot Chelsea på Wembley - han reddet også to straffespark mot Leicester i kvartfinalen. 

– Et av mine stolteste øyeblikk i fotballen var etter at vi vant denne cupen. De å se et talent som Caoimh vokse og bli en mann, og så ha personligheten og motet til å ta det avgjørende straffesparket i en finale. Øyeblikket vi delte etter kampen betydde mye. Så med mindre noe skjer i dag vil han starte kampen, sier Lijnders.

Han bekrefter for øvrig at hele troppen vil bli brukt i onsdagens kamp.

– Dette er en turnering vi liker, og etter i fjor elsker vi den. Den representerer hele klubben vår - akademiet, systemet, strukturen og folkene her som sørger for at hver eneste spiller er klar for disse kampene, sier Lijnders. 

Bajcetic - og scousere?

På pressekonferansen gikk Lijnders langt i å bekrefte at vi får se Stefan Bajcetic spille mot Derby, og kanskje også fra start. 

– Stefan er en som er herlig å følge med på. Han har alt vi ser etter i en midtbanespiller. Han har vært midtstopper, så han er god i duellene. Et av problemene vi har hatt er å stoppe kontringer, og han har denne evnen, sa Lijnders.

– Han er ung, sulten og viser hver dag at han er klar. Det er opp til oss å gi ham de rette øyeblikkene. Jeg kan ikke si om han starter, men forhåpentligvis får vi se ham, la nederlenderen til. 

Lijnders ville ikke si mer om laguttaket, men sa at vi forhåpentligvis får se en scouser eller to på banen i onsdagens kamp. Kanskje blir det også muligheter for Calvin Ramsay til å få sin første start for Liverpool, mens Nat Phillips og Alex Oxlade-Chamberlain nok er blant de andre som håper på en sjelden kamp fra start.