Kelleher må stå over landskampene, men nærmer seg

Caoimhin Kelleher har mistet sesongoppkjøringen og starten av sesongen.

Caoimhin Kelleher sin skade gjør at han mister muligheten til å spille for Irland mot Skottland og Armenia denne måneden, men landslagssjefen har fått signaler om at han nærmer seg.

Til sommerens sesongoppkjøring stilte klubbens andrekeeper skadet, etter en lyskeskade han fikk da han spilte for Irland i Nations League.

Det gjorde at han mistet hele sesongoppkjøringen, og Jürgen Klopp kritiserte det irske støtteapparatet for manglende beskjed.

– Caoimhin kjente på en skade etter Ukraina-kampen i juni, men etter kampen fortalte alle i Irlands medisinske stab ham at det ikke var noe å bry seg om, og at det ville bli bra igjen. Etter ferien kom han tilbake til oss, og på første treningsøkten kjente han lyskeskaden igjen. Vi sjekket den, og det var ikke bra, sa Jürgen Klopp før Community Shield-kampen mot Manchester City i juli.

Skaden har holdt målvakten ute hele sesongen så langt.

Kelleher nærmer seg igjen

Da den irske landslagssjefen ble konfrontert med Klopp sine uttalelser tidlig i august var han overrasket over kritikken.

– Jeg var faktisk ikke klar over at han var skadet, for å være ærlig. Dersom han hadde vært skadet, ville han ikke deltatt på våre treninger. Dersom Caoimhin var skadet ville jeg ha benyttet Mark Travers mot Ukraina. Jeg ble overrasket over Klopps uttalelse, sa Stephen Kenny til The Irish Times tidlig i august.

Nå har Kenny tatt ut en ny landslagstropp, og det er uten skadde Kelleher. Han forteller at han ikke har snakket med Klopp.

– Nei, jeg har ikke snakket med Jürgen Klopp, men det medisinske apparatet har holdt kontakten hele tiden. Dersom Caoimhin strakk noe i kampen mot Ukraina var det ikke synlig i prestasjonen hans. Han spilte veldig bra, og gjorde alt veldig bra. Jeg visste ikke at han var skadet da, sier Kenny nå ifølge Liverpool Echo

– Han trente med Liverpool da han kom tilbake for sesongoppkjøringen, og ble skadet, men det var noe vi ikke var klar over.

Han sier videre at Kelleher nå nærmer seg igjen.

– Det positive er at han gjør fremskritt, og er tilbake veldig snart. Han bør være i neste landslagstropp, det er helt sikkert.