Irlands landslagssjef hevder han ikke kjente til Kellehers skade

En lyskeskade han fikk under spill for landslaget i juni har ført til at Liverpools andrekeeper har mistet hele sesongoppkjøringen.

Ifølge The Irish Times er landslagssjef Stephen Kenny overrasket over Jürgen Klopps kritikk av Irlands medisinske stab.

Liverpool-manageren uttrykte i forkant av Community Shield-matchen mot Manchester City misnøye med hvordan Irlands landslag hadde håndtert Caoimhin Kellehers lyskeskade. 

– Caoimhin kjente på en skade etter Ukraina-kampen i juni, men etter kampen fortalte alle i Irlands medisinske stab ham at det ikke var noe å bry seg om, og at det ville bli bra igjen, sa Klopp før møtet med City.

– Etter ferien kom han tilbake til oss, og på første treningsøkten kjente han lyskeskaden igjen. Vi sjekket den, og det var ikke bra.

Kan få konsekvenser for Kellehers landslagssjanser

Irlands landslagssjef har nå svart på denne kritikken, og hevder at han ikke kjente til skaden i det hele tatt.

– Jeg var faktisk ikke klar over at han var skadet, for å være ærlig, siteres Kenny av The Irish Times.

– Dersom han hadde vært skadet, ville han ikke deltatt på våre treninger. Dersom Caoimhin var skadet ville jeg ha benyttet Mark Travers mot Ukraina. Jeg ble overrasket over Klopps uttalelse.

– Det var interessant å se det han sa, sier Kenny og antyder samtidig at dette gir Southamptons Gavin Bazunu sjansen til å etablere seg som Irlands førstevalg mellom stengene, og hinter også om at Bournemouths Mark Travers kan få slippe til på landslaget som en følge av Kellehers skade.

– Realiteten er at vi ikke har noe klart førstevalg. Gavin har vært ute med skader, Caoimhin har vært ute med skader under flere samlinger. Det er konkurranse om keeperplassen, og det vil det fortsatt være. Du kan ikke si at noen av dem har etablert seg som noe klart førstevalg, uttaler Kenny om den saken.

Skaden til Kelleher gjorde at 23-åringen mistet Community Shield-kampen mot City. En kamp hvor han ville vært det naturlige keepervalget på grunn av Alisson Beckers skade. Isteden var det tredjekeeper Adrian som fikk oppgaven, og som dermed fikk være med på å vinne et nytt trofé.

Kelleher vil antagelig ikke være tilbake i trening igjen før om et par uker, og han er dermed uaktuell til helgens ligaåpning mot Fulham på Craven Cottage.