– Det har vært frustrerende, for jeg har ikke kunnet hjelpe laget

Diogo Jota var endelig tilbake i startoppstillingen da Liverpool slo Ajax.

Da Diogo Jota fikk en hamstringskade under spill for Portugal i juni trodde han neppe at det ville gå tre måneder før han startet en kamp igjen. Angriperen var ikke tilbake i full trening igjen før den 1. september. Han spilte ti minutter i Merseyside-derbyet to dager senere, og fikk den siste halvtimen da Liverpool tapte stort i Napoli for en drøy uke siden.

Da portugiseren endelig fikk starte en kamp igjen, som midtspiss mot Ajax tirsdag kveld, vant endelig Liverpool igjen også.

– Det har vært frustrerende for meg, for jeg har ikke kunnet hjelpe laget, sa Jota til Sky Sports etter kampen.

– Det er alltid vanskelig å stå på utsiden. Du kan bare se på det som skjer. Nå tilhører det fortiden, og alt er bra igjen, la han til.

Mistet plassen i startoppstillingen

Jota mistet sin status som et førstevalg hos Jürgen Klopp da Liverpool hentet inn Luis Diaz fra Porto i slutten av januar. Colombianeren ble det foretrukne valget på venstreflanken, Mohamed Salah hadde klippekort på motsatt flanke, mens Sadio Mané spilte i midten. 

Når Jota fikk sjansen utover vinteren og våren, scoret han ikke like ofte som tidligere. Han scoret for eksempel ingen mål i sine siste 13 kamper for Liverpool forrige sesong. Nå skal det sies at bare sju av disse var fra start.

– Jeg ønsker å etablere meg på laget igjen, og bli en viktig spiller for Liverpool. Jeg kan kun gjøre det når jeg er skadefri, slår Jota fast.

– Ting som dette skjer i livet til en fotballspiller, og du må takle det. Nå er jeg tilbake, og klar til innsats igjen.

Mot Ajax fikk Jota rollen som midtspiss, med Diaz og Salah på flankene. Han varte i 66 minutter før han ble byttet ut til fordel for Darwin Nunez. Før det rakk han å levere den målgivende pasningen til Mohamed Salah da Liverpool tok ledelsen tidlig i kampen. Han fungerte godt i spann med Diaz og Salah, og kom også til andre omgangs første sjanse. Alt i alt leverte portugiseren en god prestasjon, som ble belønnet med sju på Liverpool.no sin spillerbørs og 6,92 på folkebørsen.