Det går ikke på skinner for angriperne Liverpool solgte i sommer

Takumi Minamino, Sadio Mané og Divock Origi har alle fått kritikk denne høsten.

Det er ikke bare Liverpool som har hatt en vanskelig start på sesongen. Det har også flere av spillerne som forlot klubben i sommer gjort.

I sommer forlot Divock Origi klubben som Bosman-spiller, Takumi Minamino ble solgt for 15,5 millioner pund, og Liverpools originale supertrio ble brutt opp da Sadio Mané ble solgt til Bayern München for 35 millioner pund.

Divock Origi

Origi gikk gratis til AC Milan. Han hadde slitt med en skade som han fikk mot slutten av forrige sesong, og derfor ble også den medisinske sjekken og signeringen utsatt til 5. juli – selv om det hadde vært klart at han kom til å forlate Liverpool allerede i mai.

AC Milan er regjerende mester, og er ubeseiret så langt i årets Serie A-sesong, med fire seire og to uavgjorte. For Origi har sesonginnledningen vært vanskelig. Han har mistet to kamper med en betennelse, og én kamp med en muskelskade. I alt har han vært involvert i fire kamper denne sesongen, og alle har kommet som innbytter.

FÅR SLAKT: Divock Origi har hatt skadeproblemer i den første tiden sin i Milano, og får mye kjeft fra italiensk journalist.

FÅR SLAKT: Divock Origi har hatt skadeproblemer i den første tiden sin i Milano, og får mye kjeft fra italiensk journalist.

Livet som innbytter er ikke nytt for belgieren, som ble byttet inn hele 73 ganger for Liverpool, der han scoret 12 mål – flere av dem historiske.

Men etter kun 81 minutter spilletid denne sesongen har 27-åringen fått kritikk. Den italienske journalisten Alvise Cagnazzo omtalte ham som sesongens flopp, i en spalte i Daily Mail.

«Vi er kanskje kun seks kamper inn i sesongen, men Divock Origi ser allerede ut til å bli den verste signeringen i Serie A denne sesongen, med skader som fortsetter å plage den tidligere Liverpool-spilleren», skriver Cagnazzo.

«Følelsen er at Origi, som er tvilsom til onsdagens Champions League-oppgjør mot Dinamo Zagreb, allerede har mistet muligheter til å imponere Stefano Pioli. Milan-sjefen begynner å forstå hvorfor spissen fikk lov å forlate Liverpool».

Takumi Minamino

Det var en rekke klubber som var ute etter Takumi Minamino i sommer, men til slutt valgte han å gå til Monaco for 15,5 millioner pund. Monaco røk ut fra tredje kvalifiseringsrunde til Champions League da de tapte mot PSV Eindhoven, som heller ikke klarte å ta seg til turneringen, men er i gruppespillet i Europa League denne sesongen.

I Ligue 1 ligger Monaco på 7. plass etter sju kamper, og er allerede åtte poeng bak ledende Paris Saint-Germain.

Minamino har så langt spilt 319 av de 900 minuttene Monaco har spilt denne sesongen. Han startet i begge kvalifiseringskampene til Champions League, men ble tatt av banen før 70 minutter var spilt. I Europa League mot Røde Stjerne startet han og fikk 57 minutter på banen.

LITE SPILLETID: Takumi Minamino har så langt ikke slått til i fransk fotball.

LITE SPILLETID: Takumi Minamino har så langt ikke slått til i fransk fotball.

Det har kun blitt én start i ligaen, og det da ble han tatt av banen etter 64 minutter. Til nå har han hatt én målgivende. Det kom i hjemmekampen mot Troyes i slutten av august. Han har blitt sittende på benken i de siste kampene siden det.

Sadio Mané

Liverpool mistet en stor klubblegende da Sadio Mané valgte å gå til Bayern München i sommer. Mané var på utgående kontrakt, og ønsket en ny utfordring. I Bayern skulle han bli den nye stjerneangriperen, i en sommer der Bayern mistet sin toppscorer Robert Lewandowski.

30-åringen startet veldig bra, med scoring i DFL Supercup mot RB Leipzig og scoring i ligadebuten mot Eintracht Frankfurt. Han scoret så to mål mot Bochum i tredje serierunde, og mot tredjedivisjonslaget Viktoria Köln i DFB Pokal.

Men nå har Mané gått fire kamper uten å score. Mot Stuttgart i helgen satt han på benken, og kom inn de siste ni minuttene som venstrekant. Det var en posisjon han spilte igjen mot Barcelona i tirsdagens Champions League-kamp. Bayern vant den kampen 2-0, men etter kampen har kritikken mot Mané kommet.

TILBAKE PÅ KANT: Sadio Mané startet sesongen som midtspiss. DI de to siste kampene har han spilt på kanten.

TILBAKE PÅ KANT: Sadio Mané startet sesongen som midtspiss. DI de to siste kampene har han spilt på kanten.

Raphael Honigstein tok for seg Mané i sitt kampreferat etter seieren mot Barcelona:

«Prestasjonen deres har løftet frem mange ukomfortable spørsmål, og la oss starte med dette: hva i all verden har skjedd med Sadio Mane?» skriver han i The Athletic.

«At han ikke har scoret på fire kamper er én ting, men etter den flotte starten hans tidlig i august, har senegaleseren gradvis tapt seg. Så mye at han nesten ikke er en faktor i angrepet. Mot Barcelona virket han tom for krefter og drivkraft. Forsøkene på å angripe mot forsvarsspillere og skjære innover fra venstrekanten virket så halvhjertet», skriver han videre.

Manager Julian Nagelsmann måtte svare på kritikken mot sommerkjøpet sitt etter tirsdagens kamp. Han hintet om at det kunne være den fysiske belastningen det siste året.

– Han ga så mye for Liverpool. Han er en ny signering, men trenger å tilpasse seg. Han prøvde, og jeg er sikker på at han vil bli en suksess for oss, sier Nagelsmann ifølge Liverpool Echo