Ustabilt Derby klarte kun uavgjort mot lag fra nivå fem i helgen

Derby County har vært i ustabil form de siste ukene.

Forrige sesong fikk Derby County mye oppmerksomhet i Championship. Delvis fordi de ble ledet av stjernen Wayne Rooney, og delvis fordi klubben var så økonomisk skakkjørt at de startet sesongen med tolv minuspoeng og nesten uten spillere. 

Rooney klarte ikke holde klubben oppe, men fikk likevel mye skryt for jobben han gjorde. Det førte til at han valgte å dra til USA for å prøve lykken som manager i MLS-klubben DC United. 

I mellomtiden har Derby fått en ny eier i form av David Clowes, som kjøpte klubben etter lang tids usikkerhet om den i det hele tatt ville overleve, og en ny manager i form av Paul Warne, som tok over i september etter at Liam Rosenior hadde jobben på midlertidig basis gjennom sommermånedene. 

Så langt har det vært en sesong med ustabil form og blandede resultater for League One-laget, som er nummer syv på tabellen etter 16 kamper. 

Skuffende uavgjort i helgen

Derby har for øyeblikket fire kamper på rad uten tap i alle turneringer, men i helgen ble det bare 2-2 borte mot National League-tabelljumbo Torquay i FA-cupen. Derby fikk en mann utvist da de ledet 2-0 og ble offer for et utlikningsmål fem minutter på overtid. Det betyr at de må ut i omkamp mot laget fra nivå fem. 

Før det stod de med to uavgjorte og én seier på de tre siste kampene i ligaen. 4-2-seieren over Bristol Rovers var et høyepunkt, men de hadde nok håpet å få med seg mer enn to poeng fra kampene mot Morecambe og Exeter. 

Så langt i ligacupen har Derby bitt godt fra seg. League Two-klubben Mansfield ble slått 2-1 på bortebane i den første runden, før det ble en sterk 1-0-seier over Championship-laget West Bromwich i den andre runden. Onsdag venter Liverpool på Anfield 

Derby har hentet mange nye spillere før sesongen og er et lag uten de største profilene. Richard Stearman og David McGoldrick på henholdsvis 35 og 34 år er to av de som har erfaring fra Premier League, mens spissen James Collins er den som har vært mest målfarlig så langt med fem scoringer i ligaen. 

Liverpool - Derby har avspark onsdag klokken 21 og vises på V Sport 2 og Viaplay.