Åtte spillere du kan følge ekstra med på i VM

Syv Liverpool-spillere deltar i årets VM. Her er åtte andre du kan holde et ekstra øye med.

Liverpool har bare med syv spillere i årets verdensmesterskap, men det trenger ikke bare være de røde representantene som er spennende å følge for oss supportere. 

På en rekke landslag finner vi spillere som enten har blitt linket til Liverpool tidligere, er aktuelle for en overgang i fremtiden eller som bare er veldig gode spillere. 

Her har vi plukket ut én spiller fra hver gruppe som du kan følge litt ekstra med på under mesterskapet. 

Gruppe A: Cody Gakpo, Nederland

Alder: 23
Posisjon: Venstrekant
Klubb: PSV
Markedsverdi: £39M (markedsverdi hentet fra Transfermarkt)

Erik Ten Hag og Manchester United lå langflate etter 23-åringen i sommer, og angrepsspilleren har allerede markert seg i årets VM. Han scoret det viktige 1-0-målet da Virgil van Dijk og co slo Senegal 2-0 i gruppespillets første kamp. 

Gakpo er en kantspiller som har herjet i Eredivisie det siste året. Forrige sesong ble det tolv scoringer og like mange målgivende pasninger i ligaen, og så langt denne sesongen står han med utrolige 21 målpoeng på bare 14 kamper. 

23-åringen spiller vanligvis til venstre i angrepet til PSV, som kjemper helt i toppen i den nederlandske toppserien.

Etter å ha fått en pangåpning på VM går ryktebørsen selvsagt varm om hva som skal bli neste stoppested for målpoengkongen. Goal siterer onsdag den ikke veldig pålitelige italienske kilden Calciomercato på at Liverpool skal være interessert i å hente Gakpo. 

De mener PSV har satt en prislapp på drøye 40 millioner pund på sin store stjerne, som det skal bli artig å følge utover mesterskapet.  

Gruppe B: Jude Bellingham, England

Alder: 19
Klubb: Borussia Dortmund
Posisjon: Midtbane
Markedsverdi: £86M

Her var det ikke veldig vanskelig å velge hvem man skal følge litt ekstra med på. De fleste Liverpool-supportere gjør det nok allerede. West Ham-spiller Declan Rice kunne vært et alternativ, men Dortmunds juvel Bellingham er en av verdens mest ettertraktede spillere for øyeblikket, og i likhet med Gakpo fikk han en pangåpning på mesterskapet da han scoret 1-0-målet i storseieren over Iran. 

19-åringen er allerede godt etablert på Gareth Southgates England-lag, og i Dortmund har han fått massevis av erfaring på et høyt nivå. 

SCORET: Jude Bellingham scoret Englands første mål i årets VM.

SCORET: Jude Bellingham scoret Englands første mål i årets VM.

At Liverpool er interessert er en dårlig skjult hemmelighet, men prisen er mildt sagt stiv og konkurransen mildt sagt hard. En rekke medier melder om et priskrav fra Dortmund på om lag 130 millioner pund, noe som i så fall vil bety en knusende overgangsrekord for Liverpool. 

Manchester City og Real Madrid skal også ligge langflate etter et av de største talentene i verden, som neppe er ferdig med å vise seg frem i VM. 

Gruppe C: Edson Alvarez, Mexico

Alder: 25
Klubb: Ajax
Posisjon: Defensiv midtbane
Markedsverdi: £30M

I gruppe C har alle lagene relativt etablerte spillertropper. Polen, Mexico, Argentina og Saudi-Arabia har mange spillere som har spilt mange kamper sammen, og det er ikke flust av de unge talentene. 

En spiller som kan være verdt å holde et ekstra øye med, er Mexicos playmaker og anker på midtbanen, Edson Alvarez, som er en mann du som Liverpool-supporter allerede har sett et par ganger i år. Vi skal nemlig en liten tur til Eredivisie igjen, og denne gangen til Ajax. 25-åringen spilte begge kampene mot de røde i Champions League-gruppespillet denne sesongen. 

Så langt har ikke Alvarez blitt linket til en overgang til Liverpool, men dersom de røde er på jakt etter et alternativ til Fabinho, kan Alvarez være fornuftig å titte nærmere på. Han er en spiller som har mange av de samme kvalitetene som Liverpools trofaste anker. 

Ifølge analyseverktøyet Instat er Alvarez enda mer lik i spilletiden på spillere som Newcastles supersignering Bruno Guimaraes, Manchester Uniteds Casemiro eller West Hams Declan Rice. I sommer ble han linket til Chelsea, men det ble i stedet en ny sesong i Ajax.

Gruppe D: Jesper Lindstrøm, Danmark

Alder: 22
Klubb: Eintracht Frankfurt
Posisjon: Høyrekant
Markedsverdi: £24M

Vi skal en tur til Bundesliga og en av stjernene hos forrige sesongs Europa League-vinnere Eintracht Frankfurt, som denne sesongen er klare for åttedelsfinalen i Champions League. Kantspilleren Jesper Lindstrøm har fått sitt gjennombrudd på den store scene, og nå er han på plass i VM med Danmark. 

I sommer ble det kjent at storklubben Arsenal var blant de som fulgte Lindstrøm ekstra nøye, og det skal også ha vært interesse fra Serie A. 

Så langt denne sesongen har angrepsspilleren scoret seks mål i Bundesliga, og åtte mål i alle turneringer for Eintracht Frankfurt. 22-åringen fikk sitt gjennombrudd for Brøndby for to år siden, da han leverte 20 målpoeng i den danske superligaen før han ble hentet sørover. 

Lindstrøm trives best på høyrekanten, men kan også spille til venstre, og han har også noen minutter som indreløper bak seg. I danskenes første kamp kom han inn som innbytter for en svak Andreas Skov Olsen, og vi ser ikke bort fra at han får en kamp eller to fra start i løpet av mesterskapet. 

Gruppe E: Gavi, Spania

Alder: 18
Klubb: Barcelona
Posisjon: Midtbane
Markedsverdi: £78M

Gavi er et navn som ganske lenge ble nevnt i forbindelse med en mulig overgang til Liverpool. Mye av disse ryktene kom nok fordi han lenge var på en kontrakt som gikk ut sommeren 2023. Med forlengelsen til 2026 og en ny utkjøpsklausul på en milliard pund blir det selvsagt mindre sannsynlig at Barcelona kommer til å slippe spilleren. 

Men, katalanerne sliter økonomisk og Gavi er fremdeles en veldig spennende spiller. 

18-åringen er en klassisk Barcelona-spiller - veldig god og trygg med ballen i den ballbesittende spillestilen både klubblaget og landslaget Spania er kjent for.

Harvey Elliott er blant spillerne som dukker opp når man søker på liknende spillere av Gavi, og det samme er lagkamerat Pedri og en spiller som Carlos Soler, som dro til PSG i sommer. Gavi har allerede rukket å spille 13 landskamper. 

Gruppe F: Jeremy Doku, Belgia

Alder: 20
Klubb: Rennes
Posisjon: Høyrekant
Markedsverdi: £15M

Doku var regnet som et veldig stort talent da han fikk mer og mer spilletid i Anderlecht i hjemlandet, og det er fra før kjent at Liverpool lå paddeflate etter kantspilleren for fire år siden. Da ble Doku invitert til Merseyside sammen med familien, men han valgte å takke nei. 

I stedet gikk turen til Rennes i 2020, men der har han ikke skapt de store overskriftene som man kanskje trodde han ville gjøre da overgangen ble et faktum. På 65 kamper for franskmennene har det kun blitt ti målpoeng, men likevel har han fått tillit på det belgiske landslaget under ledelse av Roberto Martinez. 

TALENT: Jeremy Doku er en spennende kantspiller.

TALENT: Jeremy Doku er en spennende kantspiller.

Lynhurtige Doku er fremdeles ung og regnes fremdeles som et stort talent, og han kan være spennende å følge med på for Liverpool-supportere i dette mesterskapet. 

Gruppe G: Noah Okafor, Sveits

Alder: 22
Klubb: Red Bull Salzburg
Posisjon: Venstrekant
Markedsverdi: £21M

Salzburg har alltid noen spennende unge spillere i troppen, og en av dem som har markert seg denne sesongen er den sveitsiske kantspilleren Noah Okafor. 

Har du fulgt med i ryktebørsen her på liverpool.no i høst er ikke dette et nytt navn for deg. Sky Germany-journalisten Florian Plettenberg meldte nemlig for noen uker siden at en Okafor-overgang til Liverpool allerede i januarvinduet kunne være mulig. 

Okafor har scoret ti mål på 20 kamper i alle turneringer denne sesongen og har vist seg å være meget effektiv både hva gjelder scoringer og målgivende pasninger denne sesongen.

Gruppe H: Matheus Nunes, Portugal

Alder: 24
Klubb: Wolves
Posisjon: Midtbane
Markedsverdi: £39M

Det ble regnet som et kupp da Wolves i sommer sikret seg Matheus Nunes fra Sporting CP for om lag 40 millioner pund, og en del Liverpool-supportere skulle nok ønske at han heller endte opp i den røde trøya. 

24-åringen startet sesongen bra, men utover høsten har vi ikke hørt like mye om midtbanespilleren. Det har selvsagt sin bakgrunn i at Wolves har hatt en forferdelig sesong og ligger på nedrykksplass i Premier League. 

Skulle ulvene rykke ned vil nok Nunes være blant dem som får mange klubber etter seg, og kanskje blir klubben også nødt til å selge til en litt lavere pris enn det de ellers kunne fått. 

Nunes er en ballsikker og solid spiller som det er lett å se for seg vil kunne passe fint inn i et Jürgen Klopp-lag. Hvor mye spilletid det blir i VM gjenstår å se, men kommer han på banen er det verdt å følge litt ekstra med.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.