Ibrahima Konaté spilte sin første VM-kamp.

Frankrike - Australia 4-1

Med nummer 24 på ryggenstartet Ibrahima Konaté i midtforsvaret sammen med Dayot Upamecano (Bayern München) da Frankrike spilte sin første kamp i VM mot Australia.

Han var foretrukket foran spilleres om Raphael Varane (Manchester United), Jules Kounde (Barcelona) og William Saliba (Arsenal) – og startet det som var hans første VM-kamp. Faktisk er det bare hans tredje landskamp totalt.

Australerne sjokkerte, da de tok ledelsen ved Craig Goodwin før ti minutter var spilt. En scoring Benjamin Pavard må ta mesteparten av skylden for.

Konaté kan gå med hodet sitt hevet etter debuten, og selv om langpasningene ikke alltid traff en medspiller, spilte han en solid kamp i midtforsvaret mot det som var en ganske svak motstander. Han hadde to gode muligheter etter dødballer – og kunne fort ha scoret sitt første landslagsmål.

23-åringen har spilt veldig lite for Liverpool denne sesongen på grunn av skader, så det er gledelig at han ser ut til å være i god form. Han spilte hele kampen.

Tøffere motstander i neste kamp

Adrien Rabiot (Juventus) scoret utligningsmålet for Frankrike før halvtimen var spilt. Fem minutter senere hadde Olivier Giroud (AC Milan) gitt franskmennene ledelsen.

Kylian Mbappé (PSG) fikk scoringen sin etter 68 minutter, og hadde også målgivende da Giroud tangerte Thierry Henry som mestscorende franske spiller gjennom tidene med sitt 51. landslagsmål tre minutter senere.

Frankrike får en langt tøffere oppgave i neste gruppespillskamp. Den er mot Danmark på lørdag. Danmark spilte 0-0 mot Tunisia tidligere tirsdag.