Klubben bekrefter:Først FSG og Liverpool – nå vurderer også Glazers salg av Manchester United

LFC sine eiere jakter investorer eller en nye eiere – nå gjør Manchester Uniteds amerikanske eiere det samme.

Det er tre uker siden The Athletic først rapporterte at Fenway Sports Group nå var åpne for å selge Liverpool FC – eller få inn en ny ekstern investor.

Det har senere blitt bekreftet av FSG, både ved Sam Kennedy og Tom Werner, som har meldt at interessen for klubben er stor, men at de ikke hast hastverk.

Tirsdag kveld rapporterer Sky News at Glazer-familien nå vurderer et salg av Manchester United, for første gang siden de overtok klubben for 17 år siden.

Selv om Liverpool og Manchester United er erkerivaler på banen, og supporterne ikke kan fordra hverandre, har eierne hatt flere felles interesser. Det var Liverpool og United som sto bak «Project Big Picture» som skulle gi de etablerte toppklubbene større makt i engelsk fotball, og begge var med i skandaleprosjektet The European Super League, som gikk i vasken i fjor.

At FSG skal ha følt at de kan ta klubben hit, men ikke lenger, har blitt nevnt som en mulig grunn til at de nå vurderer salg. For Glazer-familien kan situasjonen være lik, med to statseide klubber i Premier League, i tillegg til Qatar-eide Paris Saint-Germain i Europa.

Upopulære eiere

Glazer-familien vil undersøke mulighetene for et salg av klubben, eller om det kan komme inn en ekstern investor. Det er første gang siden oppkjøpet i 2005 av de amerikanske eierne vurderer det.

Sent tirsdag kveld er salgsplanene bekreftet i en pressemelding.

Mens Liverpools eiere har vært relativt populære, etter sportslig suksess og store investeringer på Anfield og nytt treningsfelt, har Uniteds eiere fått mye kritikk for pengene de har tatt ut av klubben.

Selv om United har brukt enorme pengesummer på overganger og lønninger de siste årene, har det ikke blitt gjort utbedringer på Old Trafford eller klubbens treningsanlegg Carrington.

Sist Manchester United vant ligagull var i 2012/13-sesongen. Dersom det ikke går i år, vil de ha gått ti år uten en ligatittel.