– Foreldrene mine bryr seg ikke om fotball, det er det brødrene mine som gjør

Ibrahima Konaté forteller i et intervju hvor viktig familien har vært så langt i livet. Men når alt kommer til stykket er det han selv som bestemmer.

Ibrahima Konaté har bare spilt to landskamper for Frankrike. Tirsdag kveld kan han få sin tredje når den regjerende mesteren skal møte Australia i VM. 23-åringen rakk akkurat å komme i bra nok form etter skaden til å bli med i troppen til Didier Deschamps, og signaler i fransk presse tyder på at Liverpool-spilleren kommer til å starte kveldens kamp. 

I et intervju med franske Goal har Konaté gått i dybden og snakket om hvor viktig familien har vært så langt i karrieren. Hvordan foreldrene sørget for at han vokste opp med de rette verdiene og med riktig fokus, og hvordan brødrene er der omtrent for hvert eneste spark på ballen. 

– Foreldrene mine lærte meg å være et godt menneske. Ikke ta snarveier, ikke lyve, og å respektere alle andre mennesker. Uten disse verdiene kommer aldri lærere, trenere og de du trenger i livet til å hjelpe deg, sier Konaté til Goal. 

Moren måtte overtales

Konaté avslører i intervjuet at foreldrene, som er født i Mali, har inntatt en rådgiverrolle i den unge mannens liv og at de ikke er særlig interessert i det sportslige.  

– Foreldrene mine bryr seg ikke om fotball, det er det brødrene mine som gjør. Foreldrene mine vet heller ikke hvor mye jeg tjener. De holder en viss avstand. Men de ser kampene mine og de ringer ofte og spør hvordan jeg har det. Faren min sier at jeg bare skal jobbe videre og ikke bry meg om hva andre sier, mens mamma alltid sjekker om jeg har det bra, sier han.

Midtstopperen forteller at moren var veldig motvillig da han som unggutt fikk tilbud om å slutte seg til akademiet i Sochaux, som ligger langt unna Paris, der Konaté er født og oppvokst. 

– Min mor skjønte ikke helt hva det innebar å gå på et akademi, så hun sa nei da Sochaux var klar til å signere meg. Men så dro vi på besøk på klubben og fikk se hva de hadde å tilby. De viste oss skolen, og fikk et godt inntrykk av pedagogene. Det endte med at hun takket ja fordi skole var veldig viktig for henne, sier Konaté.  

Til Liverpool

Som 18-åring ble Konaté hentet til RB Leipzig i 2017, før turen gikk til Liverpool fire år senere. Da ble familien kalt inn til råd for å vurdere tilbudet. 

– Vi diskuterte grundig hvordan vi trodde det ville bli de neste fire-fem årene. Alle kommer med synspunkter, men ingen hevder at noen andre tar feil. Når alle har sagt sitt ser jeg ting klarere og finner det lettere å ta et valg. Til syvende og sist er det jeg som tar avgjørelsen, sier han.

– Det er alltid jeg som bestemmer, men jeg har mennesker rundt meg som støtter meg uansett hva slags beslutning som er tatt, sier han. 

23-åringen er under paraplyen til agentbyrået CAA Stellar og sier at de har vært til god hjelp så langt i karrieren. 

– De vil bare at jeg skal fokusere på fotball. De er troverdige og erfarne, og har definitivt mer å komme med i forhandlinger enn en person som kommer fra ingenting, sier Konaté.