– Så langt har det vært perfekt

Tyler Morton stortrives på utlån i Blackburn Rovers.

For tredje sesong på rad valgte Liverpool å sende en lovende midtbanespiller på utlån til Blackburn. For to år siden gjorde Harvey Elliott en strålende sesong i Championship, før det ble litt mindre å juble for da Leighton Clarkson kun fikk høstsesongen i klubben i fjor. 

Men i år har et utlån til den opprykksjagende klubben igjen vært en suksesshistorie. Tyler Morton har klart å spille seg fast inn på midtbanen til laget som ligger som nummer tre på nest øverste nivå i England, og 20-åringen sier selv at han stortrives i klubben. 

– Så langt har det vært perfekt. Jeg nyter å være her og er veldig fornøyd med hvordan det går, sier han i et intervju med Lancashire Telegraph

– Forhåpentligvis vil treneren fortsette å gi meg tillit, og det virker som han stoler på meg. Jeg tror ikke det kunne gått bedre til nå, men jeg har fremdeles mye å bevise, sier han. 

Blir mest sannsynlig ut sesongen

Morton har vært på banen i 20 av de 21 ligakampene til Blackburn denne sesongen, og han har startet og fullført de åtte siste kampene i Championship. Laget har vært i god form og vunnet fem av disse kampene. 

Ser vi på ligatabellen har det vært en litt spesiell sesong for den tidligere Premier League-klubben. Med ni nederlag har de tapt flere kamper enn West Bromwich på 21. plass, men de står uten uavgjort så langt og har dermed plukket bra med poeng under ledelse av danske Jon Dahl Tomasson. 

Blackburn ligger fem poeng bak serieleder Burnley og to poeng bak Sheffield United på den andre plassen som gir direkte opprykk til Premier League. Alt tyder på at de får med seg unggutten fra Liverpool også etter VM-pausen, og at Morton vil bli en viktig brikke i kampen om opprykk.

– I fotball kan alt skje, men for øyeblikket er jeg Blackburn-spiller, og mitt eneste fokus er å hjelpe laget til seier så ofte jeg kan. Jeg trives godt her og så lenge jeg er her handler alt om Blackburn, sier han.

Følger med

Morton markerte seg i Liverpool-drakten forrige sesong og fikk ikke bare sin debut for klubben - han startet kamper i alle de fire turneringene, og fikk totalt ni kamper i den røde drakten. 

Liverpool har åpenbart tro på scouseren, og i intervjuet med Lancashire-avisen sier han at han blir fulgt opp med jevne mellomrom. 

– De følger med på hvordan det går, men for meg er det viktigste at laget gjør det bra og vinner kamper. Jeg vil vise hva jeg er god for, og så langt føler jeg at jeg har klart det, sier han.

Morton skal ha vært ønsket av mange klubber i sommer, men forholdet mellom Liverpool og Blackburn og Tomassons ønskede spillestil skal ha ført til at det til slutt ble et enkelt valg. 

Også i Championship er det pause som følge av VM i Qatar, men de starter opp igjen litt før Premier League-klubbene. Neste kamp er hjemme mot Preston 10. desember.