Konaté ser fremover etter en tung høst

Søndagens 2-1-seier over Tottenham var ikke bare en triumf for Liverpool. Det var også en stor personlig triumf for Ibrahima Konate.

Ibrahima Konate hinket av banen etter 57 minutter av treningskampen mot Strasbourg den 31. juli, etter at han fikk en smell i kneet som resulterte i en muskelskade. Den 28. september rapporterte James Pearce i The Athletic at Konate hadde fullført sitt rehabiliteringsprogram, og hadde fått grønt lys til å slutte seg til Jürgen Klopps tropp igjen. Dagen etter var han tilbake på trening.

Det gikk ikke mer enn en halv måned før franskmannen på nytt fikk problemer. Den 15. oktober ble det rapportert om et lite muskelproblem og han var ikke aktuell til kampen mot Manchester City. Han var tilbake i trening igjen mandag 24. oktober, etter å ha stått over tre kamper på grunn av muskelskaden.

Dette betydde at Konate bare hadde et innhopp fra benken i Premier League før han startet søndagens match mot Tottenham i nord-London.

– Selvsagt er jeg veldig glad. Jeg gikk skadet i to måneder. Nå er jeg tilbake, og jeg er også glad for at vi vant, sier Konate i et intervju med Liverpoolfc.com.

Konate spilte en god kamp mot Spurs, og ble belønnet med 7 på Liverpool.no sin spillerbørs og 7,55 på folkebørsen.

– Vi er elleve mann ute på banen, og alle hjalp hverandre slik at vi vant kampen. De siste ti minuttene ble veldig vanskelige for oss, men vi kunne se at alle holdt sammen, og derfor vant vi denne kampen, sier han.

– Dette var en veldig viktig seier for laget.

Fokuserer på de to siste kampene før VM

– Selvsagt er vi veldig glade, og jeg håper fansen også er veldig glade. Nå er denne kampen et tilbakelagt stadium, og vi må fokusere på de to siste kampene før VM. Vi må vinne disse kampene for å få mer selvtillit foran resten av sesongen.

Kampene som Konate snakker om er onsdagens ligacupkamp mot Derby og lørdagens ligakamp mot Southampton. Begge spilles på Anfield

Konate håper å spille sin tredje strake kamp fra start når Liverpool møter Derby, etter at han også spilte fra start i 2-0-seieren over Napoli Champions League.

– Vi må fortsette på denne måten, og jobbe hardt igjen, igjen og igjen. Sesongen er lang, avslutter han.