Firmino kom ikke med i VM-troppen

Bare to Liverpool-spillere i Brasils VM-tropp.

Roberto Firmino kom ikke med i Brasils tropp til VM i Qatar. Det betyr at Alisson Becker og Fabinho blir de to eneste Liverpool-spillerne i troppen til en av de store VM-favorittene.

Det vil være et slag i ansiktet for Liverpool-angriperen at han ikke kom med i den endelige VM-troppen, ikke minst siden han ble inkludert i Brasil-troppen til privatlandskampene mot Ghana og Tunisia i september, selv om han ikke fikk spille i noen av kampene.

Mange trodde at den alltid smilende Bobby ville bli med til Qatar-VM etter godt spill for Liverpool i høst. Han har scoret åtte ganger på 19 kamper, og har også bidratt med fire målgivende pasninger for de røde. Den brasilianske journalisten Bruno Andrade meldte sågar tidligere i dag at Firmino var med i troppen til Brasil.

Firmino har ikke spilt for landslaget siden Copa America i fjor.

En barndomsdrøm som går i oppfyllelse

Nå blir det altså bare Alisson Becker og Fabinho som reiser til Qatar med Brasil. Førstnevnte er Brasils førstekeeper, og ventes å bli det foretrukne valget mellom stengene også under mesterskapet. Fabinho spås å få mindre spilletid, men er i alle fall henrykt over å ha kommet med i troppen.

– Dette er en barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Bare Gud vet hvor hardt jeg har kjempet for å være her. La oss kjempe enda hardere for en ny drøm nå. Kom igjen Brasil, skriver Fabinho på sin Instagram-konto etter uttaket.

Landslagssjef Tite har tatt med fire Manchester United-spillere og to Arsenal-spillere i sin tropp på 26 mann. 

Chelsea, West Ham, Newcastle og Tottenham er også representert i troppen.

Dette er Brasils VM-tropp

Keepere

Alisson, Ederson, Weverton

Sidebacker

D. Alves, Danilo, A. Sandro, Alex Telles

Midtstoppere

Bremer, Militao, Marquinhos, Thiago Silva

Midtbanespillere

Casemiro, Ribeiro, B Guimaraes, Fabinho, Fred, Paqueta

Angripere

Antony, G. Jesus, G. Martinelli, Neymar, Pedro, Raphinha, Rodrygo, Richarlison, Vinicius