– Jeg pleier å si nei til Liverpools presseteam

Luis Diaz forsøker å holde seg unna rampelyset, men det er ikke alltid like lett.

Luis Diaz er en av stjernene som må se årets VM fra sofaen. Kantspilleren er for øyeblikket skadet, men VM ville det ikke blitt uansett form etter at Colombia på skuffende vis sviktet i den sør-amerikanske kvalifiseringen. 

I forbindelse med en tur til hjemlandet har 25-åringen i stedet gjort noe så sjelden som å la seg intervjue. I en prat med magasinet SoHo forteller han at det er noe han sjelden har interesse av. 

– Jeg pleier å si nei til Liverpools presseteam og si at jeg ikke foretrekker å gi noen intervjuer. Et eller to har det blitt, men da forsøker jeg å bli raskt ferdig. Jeg vet at det er andre som har lyst til å være i media, men jeg vil være der minst mulig, sier januarsigneringen, som forhåpentligvis er frisk og rask når Liverpool møtes til treningsleir i Dubai i starten av desember.

Går nesten aldri ut

Diaz har ikke spilt siden han ble skadet mot Arsenal i starten av oktober, og underveis i opptreningen har det blitt et par turer hjem til Colombia. Der viser det seg at han har et anstrengt forhold til pressen. 

– Jeg var her i Baranquilla for å trene meg opp etter skaden min. Så dro jeg til et utested sammen med min søster og familien. Jeg visste at journalistene kom til å være der og spre nyheten, og var bekymret for om de skulle spre rykter om at jeg dro på fest selv om jeg var skadet. Men jeg var der bare og gjorde ingenting ut av meg, sier han. 

Nå sier han at han forsøker å unngå offentligheten så mye som mulig. 

– Nylig var jeg på kino og så en superheltfilm med familien, men vi gikk sent på kvelden for å unngå at det skulle være så mange mennesker der. Jeg viste et lite «hysj-tegn» til de jeg traff i heisen før jeg tok et raskt bilde med dem, sier han. 

Hjemme i Colombia sier han det nærmest er umulig å gå en tur i byen, på kjøpesenteret, på stranden eller på restaurant.

– I Liverpool er det litt annerledes. I Colombia kan de avbryte og be om et bilde selv om vi er midt i middagen, men i England avbryter de ikke midt i måltidet, sier han. 

Gjør vondt å gå glipp av VM

Diaz sier at han ble invitert til Qatar for å følge VM, men at han takket nei. I stedet ser han alle kampene hjemmefra. 

– Det gjør vondt ikke å være med. Dette skulle bli mitt først VM, og vi hadde et godt lag. Det blir smertefullt å vente helt til neste VM, men da skal vi klare det, sier han.

Heldigvis har det vært noen oppturer også på veien. Første halvår i Liverpool ga to trofeer og karrierens største kamp så langt for Diaz, i Champions League-finalen i mai. 

– Natten før sov jeg nesten ikke. Jeg tenkte bare på det som skulle skje neste dag. Jeg er stolt over å ha spilt i en Champions League-finale og over hvor langt jeg har kommet, sier Diaz.

I intervjuet sier Diaz også at han alltid har drømt om å spille for en av de spanske storklubbene, men at det ikke er noe han tenker på. 

– Det er mer en barnslig drøm. Nå tenker jeg bare på å løfte trofeer og skape historie med Liverpool, som er en av de største klubbene i verden. Jeg er veldig takknemlig for muligheten de har gitt meg, sier Diaz.