Skal ha satt av 100 millioner euro– Klopp og eierne har blitt enig om å gå «all in» for Jude Bellingham

Fra Tyskland rapporteres det at Liverpool vil prøve så hardt de kan på å kjøpe 19-åringen – men det blir ikke lett.

Tyske Sport Bild har i dag en større sak om Jude Bellingham, som kanskje er verdens mest ettertraktede spiller akkurat nå. 

Det er de tre journalistene Axel Hesse, Tobias Altschäffl og Jörg Weiler som har skrevet saken, der spesielt Altschäffl er et tungt navn og en som pleier å være verdt å høre på når han melder noe.

Bellingham vil være ønsket av samtlige europeiske klubber når Borussia Dortmund bestemmer seg for å selge, men ifølge rapporten fra Tyskland er det kun fire aktuelle klubber. Det er Manchester City, Chelsea, Real Madrid og Liverpool. Paris Saint-Germain, Manchester United og Arsenal skal ikke være aktuelle kandidater.

Vil gå «all in»

Med sin fortid i Borussia Dortmund vil Jürgen Klopp ha de beste mulige kontaktene for en slik overgang – men han kan likevel forvente at det blir en veldig tøff oppgave å få tak i spilleren, skriver Bild.

Det mest interessante er at de melder at Klopp og Fenway Sports Group-president Mike Gordon har blitt enig om å gjøre et skikkelig forsøk på å sikre seg den engelske landslagsspilleren.

BLIR DYR: I Dortmund snakker de om Jude Bellingham som en som kan koste 150 millioner euro.

BLIR DYR: I Dortmund snakker de om Jude Bellingham som en som kan koste 150 millioner euro.

Liverpool har ikke hatt noen god start på sesongen, og spesielt midtbanen trenger en skikkelig oppfriskning. Thiago Alcantara er 32, Fabinho er 29, Jordan Henderson er 32 og James Milner er 36 år gammel.

«Bellingham er ment til å være fremtidens ansikt. Klopp og Gordon er villig til å betale mer enn de noen gang har gjort for en spiller tidligere, og 100 millioner euro er gjort tilgjengelig for overgangen – men spørsmålet er om det virkelig er nok for den unge stjernen. I tillegg til det er det at krav at laget er i Champions League».

Vil trolig kreve mye mer

Bellingham ble kjøpt for 25 millioner euro da han var 17 år gammel, og har kontrakt med klubben til 2025, uten utkjøpsklausul av den typen som Erling Braut Haaland hadde.

Dortmund prøver å få midtbanespilleren til å skrive under på en ny og lukrativ kontrakt, men dersom han ikke vil signere, kan han bli solgt neste sommer. I Dortmund snakkes det om tidenes største salg for en Bundesliga-klubb, og prisen stiger for hver kamp som går. De vil mene at en overgangssum på 150 millioner euro er realistisk.

Det vil være vanskelig for Liverpool å oppnå dersom ikke enda større summer gjøres tilgjengelig fra eierne.

Chelsea kan betale en slik sum, og det samme kan Manchester City, der Pep Guardiola kan tenke seg Bellingham som erstatter for Ilkay Gundogan neste sommer.