«City vil ikke sitte stille og la ham skrive under for en rival»

Kampen om Jude Bellingham er i ferd med å tilspisse seg.

Både The Times og Telegraph melder at det ligger an til å bli en gigantisk drakamp om Borussia Dortmund-stjernen Jude Bellingham utover vinteren og våren. En rekke av Europas største klubber ønsker seg midtbanespilleren som Liverpool lenge har hatt som sitt store transfermål neste sommer.

Bellingham har selv snakket om å «flytte grensene for sitt eget potensial og talent» i forkant av Dortmunds Champions League-match mot Manchester City i kveld. 

19-åringen valgte å skrive under for Borsussia Dortmund i 2020, heller enn å signere for Manchester United. 

– Jeg er fortsatt bare 19 år, og jeg har bare vunnet et trofé i min karriere. Det er ikke nok. Jeg ønsker å vinne mange flere. Jeg ønsker å flytte grensene for mitt eget potensial og talent, uttaler Bellingham til Uefa.com foran kampen mot City.

Nå sirkler de største klubbene i Europa rundt gullkalven til Bundesliga-klubben, og Dortmund håper å innkassere over 100 millioner pund for spilleren til sommeren. Da vil han i så fall bli den dyreste engelske fotballspilleren og den dyreste midtbanespilleren i fotballhistorien.

City ønsker å være med i drakampen, og Telegraph skriver at Etihad-klubben ikke kommer til å sitte stille å la Bellingham skrive under for en rival, slik som Liverpool. Det er nemlig en kjent sak at Anfield-klubben har Bellingham øverst på sin ønskeliste til sommeren. 

– Jeg sa da han var 17 at det ikke handlet bare om hans kvaliteter, men også hans roping, lederskap, skudd og at han aldri klager på dommeren. Jeg tenkte at denne fyren har en spesiell innstilling, sier Pep Guardiola om Bellingham foran Citys møte med Dortmund.

– Nå er han 19 år og er allerede Dortmunds kaptein. Når du er kaptein for en slik klubb som 19-åring er det ganske imponerende. Kvalitetene og teknikken hans, alle kjenner til dette. Men det handler ikke bare om det. Det er hele pakken. Han er veldig god, legger City-manageren til.

– Han spiller allerede fast på landslaget som 19-åring. Det er ganske imponerende. 

Er Liverpool allerede i ferd med å tape drakampen?

Liverpool har lenge vært betraktet som favoritter til å sikre seg Bellingham, ikke minst siden spilleren var Liverpool-supporter i oppveksten, men nå virker det som de røde er i ferd med å tape terreng, om vi skal tro Telegraph. The Times melder at det er lite sannsynlig at Liverpool er villige til å betale det Dortmund kommer til å kreve, som altså vil være over 100 millioner pund.

Real Madrid har gått ut og solgt sin visjon om Bellingham som en del av en ung, ny midtbane som også vil bestå av Aurelien Tchouameni og Eduardo Camavinga. Hos Madrid-klubben ses Bellingham som Luka Modrics arvtaker.

Chelsea og Manchester United, som forsøkte å signere Bellingham fra Birmingham City i 2020, er også interesserte i midtbanespilleren som har to og et halvt år igjen av sin Dortmund-kontrakt. I motsetning til Erling Braut Haaland skal Bellingham ikke ha noen utkjøpsklausul i sin kontrakt.